05/08/2011 By Redactie

Zuinige auto’s

Chevrolet maakte ons attent op één van de goedkoopst te rijden auto’s van Nederland. Ja, ik weet het, Chevrolet maakt de vierwielaangedreven Captiva en dat past meer bij SUVlifestyle.nl. Maar ik ging er toch over nadenken. Want hoe je het ook wend of keert, terreinwagens zullen nooit zuinige auto’s zijn.  Zelfs kleinere modellen, of hybrides, zijn niet wegenbelastingvrij en ook niet goed voor de zakelijke bijtelling.

Daarom is een goedkopere auto zonder wegenbelasting als tweede auto zo gek nog niet. De aanschafprijs van zo’n model ligt nog onder de tienduizend euro. Bovendien betaalt u geen BPM en is de bijtelling 14%. Dat klinkt wel erg aantrekkelijk.

De Chevrolet Spark is bovendien een BiFuel model. Daarmee bedoelt Chevrolet dat er twee aparte brandstoftanks zijn. De LPG tank vult u voor ongeveer twee tientjes en het spul is bovendien minder belastend voor het milieu. Kunt u zo snel geen pomp met LPG vinden, dan drukt u op een knop en rijdt de Spark gewoon op benzine verder.

Het is natuurlijk een stadsauto, maar hij heeft wel vijf deuren en je kunt er met vier volwassenen in zitten. Er zijn elektrische ramen aanwezig, een airco, 6 airbags en hij heeft Isofix voor kinderzitjes. Het ziet er niet uit alsof je veel tekort komt.

Voor lange ritten zou ik de voorkeur geven aan een luxe SUV, maar goed. Die zijn vrijwel niet meer te betalen. Onze Range Rover kostte aan wegenbelasting en verzekering samen al 5000 euro. Da’s een Spark per twee jaar! En dan hebben we het maar niet over de bijtelling van een auto van meer dan honderdduizend euro.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook