Wat zijn de voordelen van financial lease?

04/10/2022 By Redactie

Wat zijn de voordelen van financial lease?

Het is een term die je steeds vaker tegenkomt: financial lease. Zowel bedrijven als particulieren maken er gebruik van, bijvoorbeeld om een mooie bedrijfswagen  aan te schaffen. Dat doen ze natuurlijk niet zomaar. Wat zijn de voordelen van financial lease? In dit artikel zetten we ze voor jou op een rij.

Wat is financial lease?
Financial lease stelt zowel bedrijven als particulieren in staat om zonder hoge aanschafkosten een product, zoals een bedrijfswagen, aan te schaffen. De eigenaar van het bedrijfsmiddel en de gebruiker ervan tekenen een financial lease overeenkomst. Laten we een bedrijfswagen als voorbeeld nemen. De gebruiker wil bijvoorbeeld rijden in een Suzuki of Peugeot. Hij of zij mag de wagen gebruiken in ruil voor regelmatige maandelijkse leasetarieven aan de leasenemer.

Financial lease voor bedrijven en organisaties
Financial lease heeft niet alleen betrekking op voertuigen, hoewel dat wel een belangrijk onderdeel is. Organisaties kiezen er ook voor omdat het hen in producten voorziet zonder dat ze meteen een hele grote investering moeten doen. Uiteindelijk draait het allemaal om het behalen van een goed rendement. Het zorgt voor een goede kasstroom binnen het bedrijf, waardoor het kan blijven functioneren.

Wat gebeurt er aan het eind van de lease?
Op het moment dat het leasecontract het eindstadium bereikt, gaat het goed terug naar de lessor. Dit betekent dat de auto weer wordt teruggebracht. Soms is het mogelijk om de lease te verlengen op basis van een doorlopend contract. Wil je dat graag? Bespreek dan de mogelijkheden met de lessor. Wellicht kan de overeenkomst nog worden aangepast.

Wat zijn de voordelen van financial lease?
De vraag is natuurlijk wel: wat zijn de voordelen van financial lease? Daar kunnen we zeker antwoord op geven. Ten eerste geeft het de partij die een bepaald product nodig heeft meer financiële ruimte. Zo hoeft er voor een auto niet meteen een zeer groot bedrag te worden neergeteld. In plaats daarvan is er sprake van een contract waarbij er elke maand een bepaald bedrag wordt overgemaakt.  Tevens zorgt het behoud van voldoende liquide middelen er voor dat bepaalde kosten geen probleem zijn. Denk aan het betalen van het personeel en de voorraad.

Tot slot: waarom is financial lease een goed idee?
Tevens geeft financial lease toegang tot nieuwere en duurdere bedrijfsmiddelen. In dat geval moet er aan het einde van de maand een hoger lease bedrag worden terugbetaald.  Door de nieuwste technologie te gebruiken kun je een voorsprong op de markt behouden en je kosten laag houden. Uiteindelijk is financial lease veel bedrijven, particulieren en organisaties een goed idee. Je behoudt het vermogen binnen je bedrijf, mag zelf de contractduur en het te bepalen maandbedrag betalen. Financial lease is dus nog vrij flexibel ook. En, last but not least, financial lease brengt een aantal fiscale voordelen met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan renteaftrek en investeringsaftrek. En daar worden we allemaal blij van!

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook