Wat doe je met een 4×4 sloopauto?

01/05/2019 By Redactie

Wat doe je met een 4×4 sloopauto?

Het kan iedereen overkomen: je raakt betrokken bij een ongeluk, waardoor je gehele auto kapot is en de reparties te duur zijn om je auto nog te redden. Of je auto heeft jaren lang honderdduizenden kilometers gereden en komt nu niet meer door de APK heen. Dit zijn redenen om te overwegen je auto naar de sloop te brengen. Als je 4×4 nog in redelijke staat is, zou je deze nog kunnen proberen te verkopen, maar voor echt kapotte auto’s, is de sloop toch uiteindelijk de eindbestemming.

Je auto inleveren of laten ophalen bij een bedrijf

Je hebt nu besloten dat je je 4×4 wilt laten slopen door een autosloperij. De volgende stap is dan om een sloperij naar keuze te vinden om je auto door te laten slopen. Op internet kun je een groot aantal aan sloperijen door het hele land vinden en met elkaar vergelijken. Je kunt contact met verschillende lokale bedrijven opnemen om te informeren naar de mogelijkheden voor het inleveren van je auto en de vergoeding die je hiervoor kunt krijgen. Als je auto nog rijdt, kun je deze natuurlijk zelf naar de autosloperij brengen, maar als deze zo toegetakeld is dat je er niet meer veilig de weg mee op kunt, dan bieden veel autosloperijen ook een ophaalservice. Vaak zijn deze ophaalservices gratis en kan je sloopauto op locatie, soms al binnen 24 uur, worden opgehaald. Dit scheelt natuurlijk een hoop tijd en moeite.

RDW vrijwaringsbewijs ontvangen

Een van de zaken waar je op moet letten als je je auto naar een sloperij brengt, is of het bedrijf een RDW erkend bedrijf is. Als je je auto inlevert, wil je namelijk daarna niet meer verantwoordelijk zijn voor zaken zoals de wegenbelasting, verzekering en andere kosten. Met een RDW vrijwaringsbewijs hoef je je hier gelijk geen zorgen meer om te maken. Bij een groot aantal autosloperijen krijg je deze RDW vrijwaring meteen mee, wat een hoop gedoe kan voorkomen.

Vergoeding en mogelijke opbrengst van je auto

Ook al kun je je auto niet meer verkopen als tweedehands auto, het is toch fijn om er nog een zakcentje aan over te houden. Deze vergoeding kun je gebruiken voor het aanschaffen van een nieuwe auto, bijvoorbeeld een elektrische variant. Ook voor een sloper kun je namelijk een vergoeding krijgen. De hoogte van deze vergoeding is afhankelijk van het aantal goede, bruikbare onderdelen dat nog in je auto zitten, zoals de motor, airco, banden en elektra. Deze onderdelen worden namelijk gedemonteerd uit de auto, waarna ze hergebruikt kunnen worden als tweedehands auto onderdelen voor montage en reparatie van andere auto’s. Over het algemeen brengen 4×4 auto’s meer op dan normale personenauto’s. Dat komt omdat de onderdelen schaarser zijn.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook