Wanneer laat je onderhoud doen aan je leaseauto?

14/04/2022 By Redactie

Wanneer laat je onderhoud doen aan je leaseauto?

Wanneer je een auto hebt via de constructie van private lease dan is het onderhoud in vrijwel alle gevallen volledig inbegrepen in het leasecontract. Of het nu om een onderhoudsbeurt gaat of om vervanging bij schade. De leasemaatschappij geeft je meestal een seintje als het tijd is voor een grote of kleine beurt of voor de APK. Maar als je zelf merkt dat er iets mis is dan is het natuurlijk wel belangrijk dat je daar zo snel mogelijk naar laat kijken.

Banden verwisselen bij wisseling van het seizoen

Het is in Nederland inmiddels steeds meer gebruikelijk om op banden te rijden die bij het seizoen horen. Als je een leaseauto hebt dan kun je voor zomerbanden wisselen een afspraak maken bij de garage waar je ook het onderhoud laat doen. Meestal wordt die garage door de leasemaatschappij aangewezen. Daar kunnen ook je winterbanden worden opgeslagen of andersom als het seizoen wisselt. Door een afspraak te make rijd je altijd op tijd op de juiste banden. Dit is vooral ook belangrijk als je naar het buitenland gaat. In Duitsland mag je in de winter niet op zomerbanden rijden.

Geen zorgen over extra kosten

Als je een auto hebt via private lease dan weet je vooraf wat de kosten zijn gedurende de hele leaseperiode. De enige extra kostenpost die je hebt is voor de brandstof. Je hoeft je geen zorgen te maken als de auto voor een onderhoudsbeurt naar de garage gaat of als er een onderdeel vervangen moet worden. Hoe hoog de rekening ook is, jij hebt daar geen omkijken naar omdat deze door het leasebedrijf wordt betaald. De kosten voor onderhoud zijn namelijk inbegrepen in de leaseprijs.

Wat doe je als de leaseperiode is afgelopen?

Wanneer de leaseperiode voorbij is, is het gebruikelijk dat je de auto inlevert. Je kunt er ook voor kiezen om hem alsnog te kopen voor de op dat moment geldende prijs. Als je opnieuw voor lease gaat dan kun je een nieuwe auto uitzoeken. Jouw auto wordt als occasion verkocht of soms als gebruikte auto voor lease beschikbaar gesteld, want ook dat is een optie. Ruim voordat je contract verloopt word je hierover door de leasemaatschappij geïnformeerd zodat je op tijd kunt nadenken wat je gaat doen na afloop van je leasecontract. Als je zakelijk leaset dan wordt dit uiteraard via je werkgever geregeld, meestal via de afdeling personeelszaken.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook