Waar dien je op te letten als je een SUV occasion koopt?

14/04/2022 By Redactie

Waar dien je op te letten als je een SUV occasion koopt?

Ben je toe aan een nieuwe auto, maar wil je er niet te veel geld aan spenderen en hoeft het niet per se een nieuwe bak te zijn? Dan kun je overwegen om een tweedehandsauto, ook wel occasion genoemd, te kopen. Een tweedehandsauto is een stuk goedkoper, gaat al een aantal jaren mee en zorgt ervoor dat je direct van de nieuwe auto kunt genieten. Je hoeft namelijk niet eerst te wachten tot de auto in de fabriek voor je gemaakt is. Wanneer je een occasion ziet die je graag wil hebben, maak je een afspraak voor een proefrit en als de auto bevalt, kun je er dezelfde dag nog in naar huis rijden. Op deze pagina lees je waar je een occasion kunt kopen en waar je op dient te letten als je voor de aanschaf van een tweedehandsauto kiest.

Waar kun je allemaal terecht als je een occasion wil kopen?

Occasion kopen? Dan kun je dit op verschillende manieren doen. Een occasion kun je zowel bij de dealer, een garage, autohandelaar, particulier of online kopen. Zoals je merkt, zijn er veel mogelijkheden om aan je nieuwe occasion te komen. Je kunt het beste voor een manier kiezen, die bij je past. De meeste mensen gaan bij een dealer langs om daar naar tweedehandsauto’s te informeren. Wanneer je zelf verstand hebt van auto’s, kun je overwegen om de auto online via een particulier te kopen. Zorg er wel voor dat je altijd een testrit maakt voor je de auto koopt. Vraag ook altijd naar alle papieren en het onderhoudsboekje.

Wanneer je de verkoper vertrouwt en je in de auto hebt gereden en alles in orde lijkt, kun je tot de aanschaf van de auto overgaan.

Tips om erachter te komen of de tweedehandsauto van goede kwaliteit is

Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een kleine SUV? Dan kun je online, via een dealer, autohandelaar of bij een garage kijken welke auto’s die te koop worden aangeboden, bij je wensen passen. Wanneer je een auto hebt gevonden die bij je past, maak je een afspraak om de auto te komen bekijken en een proefrit te maken. Controleer de auto op gebreken, schade en gekke geluiden of trillingen. Vraag ook altijd welk onderhoud er tot op heden aan de auto is verricht. Tijdens de proefrit kun je merken of de auto gesmeerd loopt. Wanneer je de kwaliteit van de auto niet vertrouwd, kun je beter nog even verder zoeken.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook