Voorkom een te dure autoverzekering!

04/06/2018 By Redactie

Voorkom een te dure autoverzekering!

Er zijn zoveel websites om je autoverzekering af te sluiten. Maar hoe vind je de goedkoopste? En misschien nog wel belangrijker, hoe zorg je er voor dat jouw verzekering de goedkoopste blijft? Autoverzekering.nl is dé onafhankelijke autoverzekering vergelijker van Nederland. Je autoverzekering afsluiten op Autoverzekering.nl is dus de verstandige keuze.
 

Het vinden van de goedkoopste autoverzekering

Ten eerste is het handig om te weten waar verzekeraars op letten bij het berekenen van een verzekeringspremie. Het gewicht van jouw auto is ontzettend belangrijk. Jouw buurman betaalt waarschijnlijk een stuk meer premie voor zijn Land Rover dan jij voor jouw Citroën C1. Denk er maar eens over na, als een Land Rover en een Citroën C1 allebei ergens tegen aanrijden, wie zal er dan meer schade veroorzaken? Naast het gewicht speelt ook jouw leeftijd en het aantal schadevrije jaren een belangrijke rol. Je wordt namelijk beloond met een korting wanneer jij een jaar geen schade claimt. De criteria en de kortingen zijn bij elke verzekeraar anders. Omdat je tegenwoordig zoveel verschillende websites kan vinden voor je autoverzekering vergelijken en elke verzekeraar op een andere manier haar premie berekent raad ik je aan om goed te vergelijken.
 

Hoe behoud je de goedkoopste autoverzekering?

Wanneer je schade rijdt kan je dit natuurlijk erg makkelijk claimen bij jouw verzekeraar. Maar denk hier goed over na, want wanneer je een schuld schade claimt zak je namelijk in schadevrije jaren. Je zakt tegenwoordig met elke schade 5 jaren, ongeacht de verzekeraar! Wanneer je 8 schadevrije jaren hebt kom je dan dus op 3 te staan, je kan je waarschijnlijk wel voorstellen dat hier een heel ander soort kortingspercentage aan vast zit. Het claimen van de schade kan soms duurder zijn dan de schade zelf. Vraag altijd bij een schadeclaim aan jouw verzekeraar of zij kunnen berekenen wat jouw nieuwe premie zal worden na de claim, zo kan je goed afwegen of je de schade wilt claimen of hem toch liever uit eigen zak betaalt.

 

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook