Volkswagen T-Roc: de voordelen

17/04/2020 By Redactie

Volkswagen T-Roc: de voordelen

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe 4×4 auto, stuit je op een tal van mogelijkheden. Een vierwielaangedreven auto biedt veel meer mogelijkheden dan een reguliere auto. Als dit je eerste 4×4 auto wordt, dien je hier goed over geïnformeerd te worden. Laat je daarom altijd goed informeren door de dealer en durf zeker ook al je vragen te stellen.

Er zijn verschillende benamingen voor het begrip vierwielaandrijving. Bekenden termen zijn ook wel 4×4, 4WD, 4 wheel drive of four-wheel drive. Zonder dat je er over nadenkt, ken je waarschijnlijk al een aantal vierwielaangedreven voertuigen zoals de BMW X3, Audi Q8 of de Volvo XC70. Ook Volkswagen beschikt over een aantal 4×4 auto’s, zoals de Volkswagen T-Roc. In deze blog gaan we dieper in op de voordelen van de T-Roc en waarom dit een geweldige bolide is. Lees snel meer!

Type auto

Net als de Tiguan is de VW T-Roc een crossover SUV. De ‘T’ verwijst niet alleen voor Tiguan, maar ook naar de grotere variant: de Volkswagen Touareg. De T-Roc is een bijzondere auto, want hij zit tussen de Polo en Golf in. Dit maakt het model groter dan andere auto’s binnen zijn segment, zoals bijvoorbeeld de Seat Arona of de Renault Captur. Deze compacte auto past precies tussen twee segmenten in. Je kunt er gemakkelijk mee door de stad rijden om boodschappen te doen of je vrienden ermee helpen te verhuizen. 

Een mooie verschijning

De brede grille van de T-Roc is voorzien van geïntegreerde koplampen. De kleine details maken het nog fijner om in deze auto te rijden. Zo bevat de T-Roc ook nog eens een verbrede chroomstrip die boven de portier komt. De opvallende dagverlichting geeft deze  auto een bijzondere verschijning. Al met al is dit een prachtige auto om in te rijden. 

Beter overzicht op de weg

De instap van de Volkswagen T-Roc is hoger dan bij een reguliere hatchback. In combinatie met de fijne goed zittende stoelen (waarbij veel verstelmogelijkheden in zitten) zou je dit een zeer ergonomische auto kunnen noemen. De hoogte van de auto zorgt ervoor dat je beter zicht op de weg hebt waardoor je verkeerssituaties beter kunt inschatten. Dit geeft je als chauffeur toch een extra veilig gevoel wanneer jij met je dierbaren op weg bent. 

Alhoewel je het gevoel krijgt dat je in een grotere auto rijdt, is dit echter niet het geval. De T-Roc is een net maatje kleiner dan de VW Golf.

Betaalbaar

De T-Roc wordt beschouwd als een betaalbare auto. Ze zijn namelijk al beschikbaar vanaf € 25.000,- en worden worden duurder naarmate je meer opties selecteert of voor een grotere motor gaat. Wil je liever leasen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden. Je kunt er al een leasen vanaf € 349,-.

Voldoende ruimte

Wanneer je lang in de auto zit, wil je het liefst zo comfortabel mogelijk zitten. En dat is met dit model van Volkswagen geen enkel probleem. Er is maar liefst ruimte voor vijf volwassenen. Dit maakt het een zeer geschikte auto om mee op vakantie te gaan. Omdat er ruimte is voor vijf volwassen personen, beschikt de auto dus ook over voldoende laadvermogen. Verhuizen, uitgebreid boodschappen doen, meubels kopen of lekker met je hele gezin op pad gaan is geen enkel probleem met de VW T-Roc.

Ook voor de chauffeur beschikt de auto over de nodige luxe. Indien je een lange afstand zal rijden, beschikt de auto over Adaptive Cruise Control (ACC). Door middel van Cruise Control kan jij je auto constant op de gewenste snelheid laten rijden. ACC gaat net een stapje verder: het kan zelf gas bijgeven of remmen. Wanneer je dus te dicht op je voorganger rijdt, zal ACC ingrijpen en je snelheid minderen.

Zeer modern

Net als de nieuwe VW Polo en Golf bevat de T-Roc een zeer modern interface. De centrale touchscreen is makkelijk te bedienen en het schermpje is bijzonder scherp. Het laatstgenoemde is niet vanzelfsprekend bij auto’s. Het display is volledig naar wens in te stellen en je kan een handig overzicht geven van alle gewenste informatie. Je kunt zelfs instellen hoeveel informatie je wilt zien. Van minimale informatie tot het maximale.

De gebruiksvriendelijkheid is eveneens een belangrijk aspect. Je kunt zonder moeite je favoriete nummers afspelen via Apple Carplay. 

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook