24/09/2015 By Redactie

SUV verzekeren bij de HEMA?

verzekerdbijhema.nlUw SUV is een kostbaar bezit, en dat wilt u natuurlijk goed verzekeren. Er zijn steeds meer verzekeraars die alles online kunnen regelen. Eén daarvan is de HEMA. U hoeft dus niet langs de plaatselijke winkel, offertes en de verzekering worden gewoon verzorgd via verzekerdbijhema.nl. Hoe werkt dat eigenlijk?

Het is belangrijk om vooraf na te denken over de gewenste dekking. Ook dient u uit te zoeken hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd bij uw huidige verzekeraar. Het invullen van het online formulier gaat dan lekker snel.

Voor wat betreft de dekking geldt dat autoverzekeraars drie soorten dekking onderscheiden:  de wettelijk verplichte WA, WA + Beperkt Casco, en WA + Volledig Casco. In het kort komt het hier op neer: als u een goedkopere of oudere auto heeft, dan kunt u volstaan met alleen WA (Wettelijke aansprakelijkheid). Deze dekking is minimaal verplicht en dekt de schade die u aan anderen toebrengt.

WA + Beperkt Casco zorgt dat u ook verzekerd bent tegen schade aan de eigen auto. Dat kan zijn diefstal, inbraak en ruit-, brand- of stormschade. Maar uw eigen schade bij aanrijdingen is niet verzekerd.

Voor nieuwere auto’s en voor hen die gewoon alles gedekt willen hebben is er WA + Volledig Casco. Dit is de meest uitgebreide dekking. Ook schade door vandalisme en schade aan de auto door eigen schuld worden vergoed.

Meer informatie over dekking autoverzekering.

Aanvullende dekking

 • Rechtsbijstandverzekering:
  Deze biedt vergoeding bij juridische bijstand. Niet alleen handig bij hele vervelende aanrijdingszaken, maar bijvoorbeeld ook voor betwiste garantiekwesties. Erg handig om te hebben.
 • Schadeverzekering inzittenden:
  Deze vergoed letsel aan inzittenden, maar ook schade aan meegevoerde bagage.
 • no-claim beschermer:
  Wie schade maakt, verliest normaal gesproken een deel van de no claim korting. Dat veroorzaakt een terugval die in de papieren kan lopen. De verzekering wordt na een schade meestal duurder. De no-claim beschermer behoud de bestaande korting tenzij u meer dan 1 schade maakt binnen een jaar.
 • Pechhulp Nederland:
  Pechhulp inclusief vervangend vervoer en hulp in de eigen woonplaats. Ideaal als de auto weleens een mankementje heeft.
 • Pechhulp Europa:
  Hetzelfde als hierboven, maar dan met dekking in het buitenland. Dus prettig op vakantie en tijdens zakenreizen met de auto in Europa.

Eigen risico
verzekerdbijhema.nlDit onderwerp is bij HEMA heel eenvoudig. De verzekeraar werkt samen met HEMA met ABS Autoherstel. Als u een schade daar laat herstellen betaalt u € 135 eigen risico. Wordt de schade elders gerepareerd, dan betaalt u € 300.

Ruitschade die bij Autotaalglas wordt gerepareerd tast het eigen risico niet aan, bij vervanging van de hele ruit betaalt u € 300.

Lees meer over uw eigen risico.

Online de premie bekijken en afsluiten
Om een auto te verzekeren gaat u naar https://verzekerdbijhema.nl en vult u het kenteken in op de hoofdpagina. U kunt ook naar het menu schadeverzekeringen >> autoverzekering.

 • Vul het kenteken in en klik op Bereken nu jouw premie.
 • U gaat naar de volgende pagina. Controleer hier het type auto, dat staat onder het kenteken.
 • het kenteken niet bekend is klikt u op de startpagina op ‘weet ik niet‘. U krijgt dan de mogelijkheid om bouwjaar, merk en andere gegevens zelf in te voeren.
 • Kies in de lijst de juiste uitvoering. Bijvoorbeeld bij een Renault Captur of het een Expression of een Dynamique is, eventueel met het juiste motorvermogen.
 • Voer dan de gevraagde gegevens over de bestuurder in, inclusief de schadevrije jaren, en het aantal kilometers per jaar. Er zijn twee mogelijkheden: tot 20.000 km of daarboven.
 • Klik op de rode knop Volgende.
 • dit scherm kunt u kiezen uit de drie dekkingsmogelijkheden. We kiezen voor een relatief nieuwe auto WA + Volledig Casco. Onderin is te zien dat HEMA meteen een korting van 15% toepast bij beperkt en volledig casco. Het totaalbedrag per maand is onderaan, maar ook rechts te zien. Om de jaarpremie te zien kan dit bedrag met 12 worden vermenigvuldigd. De éénmalige poliskosten zitten hier namelijk nog niet in, de assurantiebelasting wel.
 • Kies één of meer aanvullende dekkingen. Het maandbedrag verandert dan vanzelf.
 • Ga naar Volgende.
 • Vul hier de persoonlijke gegevens van de bestuurder in en de meldcode. Die laatste is te vinden op het (oude) kentekenbewijs. Op de nieuwe kentekencard staat de meldcode niet meer. De verkoper weet die vast wel. En anders neemt u de laatste vier cijfers van het chassisnummer.
 • Ga naar Volgende.
 • Op deze pagina geeft u aan hoe u wilt betalen. In de volgende stap is de verzekering afgesloten!

verzekerdbijhema.nl

Vervolgens kunt u de verzekering beheren door vanuit de startpagina in te loggen.

Groene kaart
De groene kaart is een verzekeringsbewijs dat vooral in het buitenland handig is. Handig aan de verzekering van de HEMA is dat u de groene kaart gewoon kunt downloaden en zelf kunt afdrukken. Gewoon op wit papier! De groene kaart is een jaar geldig en is ondanks het zelf afdrukken wel degelijk een officieel document.

Conclusie
Met de autoverzekering van HEMA kunt u tot wel honderden euro’s per jaar besparen op de premie. Uw premie kan binnen een minuut berekend worden. En als de uitkomst u bevalt is de autoverzekering bijna net zo snel af te sluiten. Daarmee is die nieuwe SUV snel goed verzekerd.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook