08/02/2013 By Redactie

Subaru voor de reddingsbrigade

Subaru XV strandIn San Diego kwam uw redacteur deze Subaru SV tegen. Hij is door Subaru America ter beschikking gesteld aan de reddingsbrigade, die overigens onder de brandweer schijnt te vallen. Vaak zie je strandwachten in pickup trucks, maar dit is toch wel iets bijzonders.

De Subaru SV Crosstrek was oorspronkelijk bedoeld voor onze Europese wegen, en voor de consumenten hier die niet van grote benzineslurpers houden. De aandrijving wordt namelijk verzorgd door een tweeliter boxermotor, en je moet zelf schakelen of dat overlaten aan een CVT. De Amerikaanse dealers die de auto zagen waren er echter dol op, en overtuigden de Japanners om de auto ook in de V.S. te leveren.

Subaru XV strand CoronadoEn waar kun je een vierwielaangedreven auto nu beter inzetten dan op het strand? Ook zonder grote wielen, hoge grondspeling en grove banden kom je namelijk aardig weg. Bovendien minimaliseren die beschaafde banden waarschijnlijk de sporen en eventuele schade aan het soms kwetsbare terrein.

Van wie het intiatief kwam weet ik niet, maar in elk geval rijdt de reddingsbrigade van Coronado (een schiereiland voor San Diego) nu lekker rond in een nieuwe Subaru. Een stuk beter dan het golfkarretje ernaast, als u het mij vraagt.

Hieronder nog een videootje van Subaru met hetzelfde thema:

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook