11/04/2013 By Redactie

Skoda wil Snowman

Skoda Snowman renderingWe hebben even gewacht totdat 1 april voorbij was, anders gelooft u het niet. Maar Skoda wil dus een nieuw type 4×4 op de markt brengen, naast de Yeti, en wil dat model de Snowman noemen. Overigens wordt ook aan een modelupdate voor de Yeti gewerkt.

Snowman
De Snowman wordt waarschijnlijk gebaseerd op Volkswagen’s Tiguan van de volgende generatie. VW verwacht deze auto in 2014 op de markt te brengen. Er schijnen een standaard wielbasis en een verlengde versie te komen. Skoda heeft interesse in de lange wielbasis uitvoering. Deze kan immers veel ruimte bieden voor relatief weinig geld. Naast een vijfzitter zou zelfs ruimte zijn voor een zevenzitter. Gezien de grootte van de auto wordt ook aan de naam Grand Yeti gedacht. Ja echt, we verzinnen het niet.

De Snowman krijgt een minder uitbundige styling dan de huidige Yeti. Volgens het Volkswagen ‘cross’ concept (CrossPolo, CrossGolf) wordt flink gestrooid met zwarte kunststof stootlijsten. Samen met imitatie aluminium platen onder de auto, de hogere carrosserie en dakrails moet een stoer imago worden opgeroepen. Gelukkig gaat het om een auto die daadwerkelijk met vierwielaandrijving geleverd kan worden.

Aangezien Skoda kan shoppen in het Volkswagen onderdelenmagazijn liggen diverse TSI en TDI motoren voor de hand. Daarnaast kan een plug-in-hybride tot de mogelijkheden behoren.

Yeti II
De huidige Yeti wordt samengesteld uit onderdelen van de Polo 4 en de Golf 5. Aangezien het model alweer een tijdje op de markt is en goed verkoopt is een opvolger logisch. Skoda kijkt hiervoor naar het MQB-AO platform, dat onder andere gebruikt gaat worden voor de Polo van de zesde generatie. Dit onderstel moet stijver en lichter zijn en daarnaast goedkoper te bouwen.

Het is ons niet helemaal duidelijk of de nieuwe Yeti even groot blijft of kleiner wordt. Er is immers veel vraag naar kleine SUV’s, en met de Snowman wordt straks de markt voor grotere auto’s bediend.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook