16/01/2013 By Redactie

Riwald Fords uit de Dakar

HRX Ford Dakar 2013 - RiwaldSlecht nieuws voor de HRX Fords en hun berijders van het Riwald Dakar Team. Beide auto’s zijn na ongelukken uit de race. Gert Huzink heeft gisteren slechts kort kunnen genieten van zijn dertiende plaats in de monsteretappe. Bij inspectie van zijn HRX Ford in het bivak bleek de aandrijflijn ontzet als gevolg van een koprol tijdens de negende etappe. Daarmee was het drama compleet. In één en dezelfde etappe lagen beide rallywagens van het Riwald Dakar Team uit de strijd.

Nadat de HRX Ford van Erik Wevers en Fabian Lurquin eerder die avond afbrandde, concludeerden de techneuten van Wevers Sport dat verder rijden met de 346 HRX Ford niet mogelijk was. Na hun beste dagprestatie in de langste etappe van de Dakar viel ook het doek voor Gert Huzink en zijn Franse navigatrice Eugénie Decré.

Terug in 2014
De harde waarheid dat beide auto’s uit de strijd lagen zorgde voor enkele moeilijke uren. De teleurstelling en verslagenheid was groot bij het team, maar al snel kwam de nuchterheid boven die de Twentenaren zo kenmerkt. Het Riwald Dakar Team is aangeslagen, maar niet knock out. In 2014 gaat het team rond Bernhard ten Brinke, Gert Huzink en Erik Wevers als privéteam opnieuw de strijd aan met de fabrieksteams in de zwaarste rally ter wereld.

Annie Kies houdt eer hoog
Voor het vervolg van deze Dakar Rally wordt de eer van het Riwald Dakar Team hoog gehouden door Anne Kies. De ervaren Fries, bezig aan zijn dertiende dakar, zal er alles aan doen om de Ginaf rallytruck samen met navigator Ed Wigman en techneut Rob Buursen naar de finish te brengen in Santiago (Chili)

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook