29/05/2012 By Redactie

Range Rover Sport vernieuwd

De Range Rover Sport krijgt voor 2013 nieuwe kleuren, meer keuze in interieurontwerpen en nieuwe velgen. Bezitters van de Supercharged kunnen vanaf nu pronken met rode Brembo remklauwen.

Om maar met het exterieur te beginnen: een opvallende nieuwe velg met vijfspaaks ontwerp en in de kleur Sparkle Silver wordt de nieuwe standaardvelg voor de Range Rover Sport Supercharged. Achter die velg zijn nu rode Brembo remklauwen te vinden. Klanten die dat weer niet mooi vinden kunnen ook zwarte remklauwen krijgen, en dat kost niets extra. Een ‘sleeppakket’ met een trekhaak, de nodige bekabeling en een variabel achterste differentieel is ook leverbaar.

Het interieur kent nieuwe combinaties. Daardoor is het onder meer mogelijk een donkere bovenzijde en een lichte onderzijde in de cabine te kiezen. Of andersom. Volgens ons is het Harman Kardon geluidssysteem niet gewijzigd ten opzichte van dit jaar. De basisversie kent 380W en 11 speakers, de  premium Harmon Kardon LOGIC7 uitvoering heeft 825W en 17 speakers.

2013 Range Rover Sport Supercharged Limited Edition
De Range Rover Sport Supercharged Limited Edition heeft van alles het fijnste. Een ‘Sport’ badge prijkt op de achterklep, er zijn aangepaste luchtroosters en de matten hebben een ingeweven ‘Sport’ aanduiding. Nieuw is een carbon interieuroptie. Maar het gaat natuurlijk om de geblazen V8 motor met 510 pk. De Supercharged kent voor de Amerikaanse markt een gelimiteerde oplage van 300 stuks in Santorini Black en 200 in Fuji White.

2013 Range Rover Sport GT Limited Edition
De Range Rover Sport GT Limited Edition biedt wat meer luxe dan de normale HSE uitvoering. Zo is er een aangepaste dakspoiler, verchroomde uitlaten, 20 inch zwarte velgen, schakelpeddels aan het stuur en het LOGIC7 audiosysteem. hiervan worden er in de VS 450 gemaakt in Santorini Black en 300 in Fuji White.

Of de nieuwe uitvoeringen in Nederland leverbaar worden is ons nog niet bekend. In minder leuke-auto-onvriendelijke landen zijn de normale 5 liter V8 met 375 pk en de Supercharged met 510 pk leverbaar. Beide worden geleverd met ZF automatische versnellingsbakken.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook