16/04/2014 By Redactie

Peugeot’s Dakar wapen is de 2008 DKR

Peugeot 2008 DKRPeugeot gaat in 2015 naar de Dakar met de 2008 DKR. Van de auto is nog niet veel bekend behalve het hier getoonde uiterlijk. Wel weten we al dat de 2008 DKR geen vierwielaandrijver is. “We moesten aan het begin een keuze maken tussen twee- of vierwielaandrijving. We slaan een andere weg in dan onze concurrenten. Een tweewielaandrijver heeft zo z’n voordelen, ook in het terrein. Door tweewielaandrijving toe te passen hebben we meer veerweg en kunnen we grotere banden gebruiken”, zegt Jean-Christophe Pailler, leider van het 2008-project. Sommige media berichten dat de banden wel ” 100 cm groot zijn.” Het gaat om Michelin banden van 37 inch, een maat die voor Jeep Wrangler rijders met een lift kit niet onbekend is. De diameter vis rond de 94 centimeter.

Peugeot 2008 DKRHet ontwerpteam van vier man had geen eenvoudige klus. Ze kregen een set eisen door met betrekking tot de binnenruimte, de motorpositie, de veerwegen en zo meer. Daar omheen moest een redelijk aantrekkelijke ‘leeuw’ gepend worden die ook nog aan een Peugeot doet denken. Volgens Giovanni Rizzo, de bedenker van het exterieur, waren er twee mogelijkheden: “Ofwel we nemen een 2008 en plakken er de speciale onderdelen aan vast. Ofwel we gaan uit van de vormtaal van de 2008 en maken er een eigen interpretatie van, een die voldoet aan de gestelde eisen.” Zoals u begrijpt is de tweede weg gevolgd.

Door de eisen aan terreinvaardigheid moest de voorkant wel heel speciaal worden. De inloophoek is daar enorm, zodat het ontwerp van de voorkant heel anders is dan bij andere Peugeots. Die nogal eens een grote bek hebben.

Wat er nu in de auto zit weten we niet. Experts suggereren door de inlaten aan de zijkant dat er een middenmotor in komt, een diesel.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook