23/01/2014 By Redactie

Panda 4×4 Antarctica

Panda 4x4 AntarcticaHet is hartstikke leuk en ‘dus’ zien we hem waarschijnlijk niet in Nederland: de Fiat Panda 4×4 Antarctica.

De in het najaar aangekondigde kleine stadsauto viert de 30e verjaardag van de Panda 4×4, die in 1983 verscheen. Het model is succesvoller dan wij wellicht denken: in Europa kiest vijftien procent van de Pandaknuffelaars voor de vierwielaangedreven versie.

De Antarctica schijnt gebaseerd te zijn op de Rock uitrusting. Speciaal voor de Zuidpoolversie is een zwart dak gemaakt met oranje buitenspiegels en een frisse witte kleur. Ook in de 15 inch lichtmetalen wielen en het grijze interieur zit een oranje tintje. Verder zien we op veel foto’s een liggende pinguïn, dus wie weet hoort die ook tot de standaarduitrusting. Qua motorisering biedt Fiat de keuze uit een 85 pk sterke TwinAir Turbo of de 75 pk 1.3 MultiJet diesel. Beide versies zijn uitgerust met het Start&Stop-systeem.

De kleine terreinwagen won in 2013 nog de Top Gear award ‘SUV of the Year’. Dat komt onder meer door het ingebouwde ‘torque on demand’ aandrijfsysteem. ESC (Electronic Stability Control) en ELD (Electronic Locking Differential) zorgen er samen voor dat automatisch tractie is op gladde ondergrond.

Engelse krantDe gelimiteerde Antarctica versie is in verschillende Europese landen te koop. Gisteren zagen we nog een grote advertentie in een Engelse krant. Hij kost daar vanaf 15.145 pond, zeg 18.500 euro. Een heel leuk bedrag toch, voor een echte 4×4?

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook