29/07/2011 By Redactie

Nu weer een Bentley SUV

De geruchten houden maar niet op. Elke luxe automaker wil nog een SUV op de markt brengen, de één nog duurder dan de ander. Wij hebben eerder bericht over een Maserati Jeep. Geruchten over een Lamborghini SUV hebben we gehoord en u niet eens verteld. Eerst zien, dan geloven.

Maar nu lijkt de topman van Bentley bevestigd te hebben dat zij aan een SUV werken. Wolfgang Dürheimer zei dat zijn bedrijf plannen heeft voor een ultra-luxe SUV die boven de Range Rover en de Porsche Cayenne Turbo gepositioneerd wordt. Dat geldt voor de luxe aan boord, maar natuurlijk ook voor het prijskaartje. En, zo vermoeden wij, voor de motorisering.

Het lijkt logisch dat Bentley haar W12 motor uit de Continental GT gebruikt. Deze motor heeft in feite vier rijen van drie cilinders en levert meer dan 550 pk. Voor het onderstel wordt mogelijk geshopt bij de eigenaar van Bentley: Volkswagen. Die heeft immers SUVs als de Touareg, Audi Q7 en Porsche Cayenne in huis. Volgens bronnen komt de nieuwe Bentley in 2015 en zal hij in de Verenigde Staten meer dan $150.000 kosten. De VS en ‘emerging markets’ als China zullen ook de doelgroep zijn. Wat de Nederlanders met hun wegenbelastingvrije krentenautootjes ervan vinden zal de firma ongetwijfeld worst zijn.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook