03/02/2015 By Redactie

Nieuwe generatie Hyundai Tucson

Hyundai Tucson schetsHyundai heeft vandaag de eerste designimpressie vrijgegeven van zijn nieuwe compacte crossover, de compleet nieuwe Hyundai Tucson.

De legendarische Hyundai Tucson maakt zijn rentree als naam van de nieuwe crossover van Hyundai. Volgens Peter Schreyer, President en Chief Design Officer van de Hyundai Motor Group, een logische keuze.

De topdesigner: ‘De Hyundai Tucson heeft Hyundai naam en faam gebracht. De nieuwe compacte crossover geeft een belangrijke impuls aan het wereldmerk Hyundai.’
‘De Hyundai Tucson heeft een trots, stoer en atletisch voorkomen en straalt zelfvertrouwen uit. Het ontwerp is spraakmakend en karakteristiek. De proporties zijn stoutmoedig. Het lijnenspel krachtig. De sterke en sportieve looks van de nieuwe Hyundai Tucson worden versterkt door zijn silhouet in combinatie met de gladde karakterlijn. De koplampunits en de met chroom omlijste zeshoekige grille geven de auto een expressief en sterk voorkomen.’ Tot zover de marketing blabla van Hyundai.

Oude Tucson
Hyundai Tucson 2005De oude Tucson werd in 2004 geïntroduceerd voor modeljaar 2005. Sindsdien kunnen we ons niet heugen dat de auto aanzienlijk is aangepast. Behalve kleine aanpassingen en een vernieuwde motor is de Tucson nooit anders geweest dan op bijgaand beeld: een beetje een sukkelige SUV. Daar komt dus verandering in! De nieuwe Tucson wordt de opvolger van de Hyundai ix35. Hij is tijdens de Autosalon van Genève in maart voor het eerst te zien.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook