Nieuw personeel vinden voor jouw bedrijf

29/03/2022 By Redactie

Nieuw personeel vinden voor jouw bedrijf

Een van de grootste uitdagingen bij een eigen onderneming: nieuw goed personeel vinden. Dit komt omdat in sommige branches er teveel personeel is, en in sommige branches zijn werknemers niet aan te slepen. Daarom gaan we in dit blog hier wat dieper op in om personeel werven een stukje makkelijker te maken.

Uitzendbureau

Wanneer je er zelf niet helemaal uitkomt voor het nieuwe personeel kun je er ook voor kiezen om een uitzendbureau in te schakelen. Deze organisaties hebben veel ervaring met werving en selectie bij personeel. Vaak hebben ze veel ervaring met het vinden van de juiste persoon, aangezien dit een van hun belangrijkste taken zijn. Wanneer je bijvoorbeeld opzoek bent naar Pools personeel. Kun je een Pools uitzendbureau inschakelen die dit uitzoekt. 

Eigen personeel

Wanneer je al personeel in dienst hebt is het slim om beroep te doen aan bestaande werknemers. Wanneer het personeel tevreden is over de werkplek vinden ze het ook leuk om dit te doen, en het bespaart je op de wervingskosten. Naast de besparing op wervingskosten kennen jouw werknemers hun omgeving goed en weten ze of diegene bij de organisatie past. 

Digitale kanalen

De zakelijke website en sociale media zijn een goed aanspreekpunt voor jouw bedrijf. Niet alleen voor de klanten, maar ook voor potentiële werknemers. Doe dit door een pagina aan te maken op jouw website op de bedrijfswebsite, en een beschrijving van de werksfeer te geven en een overzicht van de openstaande vacatures te plaatsen. 

 

Via LinkedIn, Facebook en Instagram kun je een relatie opbouwen met de potentiële werknemers en eenvoudig vacatures verspreiden. Naast de publicaties over de groei van het bedrijf zorgt het ook voor een positieve invloed voor de reputatie van het bedrijf. 

Open sollicitatie verzoek

Wanneer je een open sollicitatie verzoek opstelt trekt dit vaak talentvolle kandidaten aan. Wanneer je actief vraagt naar personeel, laat je kandidaten zien dat ze gemotiveerd zijn om bij je te komen werken. 

Vermemeld een open sollicitatie op je vacaturepagina. Vraag de kandidaten wat hen zo aantrekt aan het bedrijf, producten of diensten. 

Tips

Wanneer je opzoek bent naar nieuw personeel voor functies met een digitaal doeleinden. Is het soms handig om de dienst bij een specialistische dienstverlener in te kopen of freelancer aan te nemen. Alleen wanneer het van belang is om dit personeelslid langer in dienst te nemen is het wel slim om een werving voor personeel te doen.

 

Koester de bestaande werknemers in het bedrijf. Dit is belangrijk omdat deze werknemers misschien wel 10x beter zijn dan de werknemers die je in de toekomst wilt gaan aannemen. De goede werknemers zijn belangrijk, omdat ze veel waarde voor het bedrijf genereren. Als je nieuw personeel wilt aannemen is het ook een optie om werknemers op de proef te stellen om meer uit hun werk te halen.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook