11/11/2013 By Redactie

Maxxis Dakar Team by Super B Dakar 2014

Maxxis Dakar team Tim Coronel Jurgen van der GoorberghOnlangs presenteerde het Maxxis Dakar Team Powered by Super B de nieuwe teamsamenstelling en de plannen voor Dakar 2014. Tim Coronel, Kees Koolen, Jurgen van den Goorbergh, Sebastian Husseini, Mohammed Abu Issa en Robert van Pelt toonden de nieuwe voertuigen aan pers en genodigden en maakte hun doelstellingen bekend. Na de 100% finish van het team in 2013 ligt er voor de komende editie weer een grote uitdaging om dit mooie resultaat minimaal te evenaren.

Koolen en v/d Goorbergh debuteren met Ginaf truck
Kees Koolen heeft zijn quad ingeruild voor een heuse Ginaf truck en zal samen met Jurgen van den Goorbergh en Gijs van Uden een gooi doen naar een goed resultaat in het truckklassement. Koolen reed de Dakar eerder al op de motor, met een buggy en op een quad en heeft dit jaar gekozen voor een truck. Hiermee heeft Koolen alle disciplines in Dakar gereden wat een unieke prestatie genoemd mag worden. Koolen gaat goed voorbereid richting Dakar en reed onder andere de Silkway Rally en de Oilybia Rally in Marokko als test. In Marokko wisten Koolen, van den Goorbergh en Uden zelfs een etappe te winnen en werden ze 2de in het klassement. Voor van den Goorbergh was het navigeren op de truck even wennen, maar tijdens de Oilybia Rally kwam hij steeds meer in zijn ritme en samen met monteur Gijs van Uden zal hij Koolen door de lastige etappes van de Dakar Rally gaan loodsen.

Tim Coronel wil F16 op wielen de sporen geven
Tim Coronel gaat in 2014 aan zijn 7de Dakaravontuur beginnen en ook dit jaar zal hij weer met een Buggy de strijd met de elementen aan gaan. Na een lastig begin wist hij in 2013 voor de 6de maal de finish te bereiken, maar had het gevoel dat hij nog niet alles uit de snelle Super B Buggy had kunnen halen. De Buggy is op meerdere plaatsen verbeterd en Maxxis heeft speciaal voor de Dakar nieuwe banden ontwikkeld die tot in het extreme zijn getest. Met de nieuwe updates wil Coronel laten zien dat de Buggy zeker goed is voor een top 20 in het dagklassement bij de auto’s en uiteraard een gooi doen naar de titel in het soloklassement.

Tim Coronel: “De Maxxis Super B Buggy is dit jaar weer mooier geworden, maar belangrijker is dat de problemen die we vorig jaar hadden nu opgelost zijn. We hebben veel getest en Maxxis heeft speciaal voor de Buggy een nieuw type band ontworpen en ik kan je vertellen deze zijn bulletproof! Ik ben trots dat we in deze tijden toch nog een aantal nieuwe partners mogen verwelkomen. Amando en Destil gaan komend jaar het avontuur met ons aan. Ik kijk er naar uit om tijdens de Pre Proloog het publiek weer te gaan vermaken en het schijnt nogal modderig te zijn dus jullie zijn gewaarschuwd. Ik zei in 2013 al dat ik nog niet klaar was met die F16 op wielen en ik denk dat we dit jaar echt voor een top 20 klassering kunnen gaan. Ik heb er zin in laat Le Dakar maar komen!”

 

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook