18/02/2011 By Redactie

Land Rover Range_e

Land Rover stelt op de Autosalon van Genève de technologisch vooruitstrevende Range_e voor. De naam komt van Land_e, een prototype voor een elektrisch aangedreven 4×4. Inmiddels is de succesvolle Range Rover Sport gekozen als commercieel interessante basis voor de vierwielaangedreven dieselhybride. Het model kan ook helemaal op de elektromotoren rijden. Nog bijzonderder: het wordt een plug-in hybride, die dus via het elektriciteitsnet is op te laden.  Een laro met een stekker.

Land Rover’s diesel hybride plug-in is zoals gezegd nog een prototype. Het wordt momenteel ontwikkeld in Land Rover’s design en engineering centrum in Engeland.

De Range_e beschikt over een 3.0 liter TDV6 dieselmotor met een achttraps ZF automatische versnellingsbak. De Range_e  is het eerste terreinvaardige model van de Engelsen dat een CO2 uitstoot van 89 gram haalt. De puur elektrische radius is 20 mijl, of 32 kilometer. Dus dat is een beetje weinig als u elektrisch naar kantoor wilt. Het totale bereik met de dieselmotor erbij is overigens 690 mijl. Dat is ruim 1.100 kilometer.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook