01/01/2014 By Redactie

Land Rover Official Partner van Red Bull Desert Wings Dakar team

Land Rover partner van Red Bull in Dakar 2014Land Rover steunt in de komende Dakar 2014 rally het Red Bull team met vijf terreinwagens. Red Bull heeft gekozen voor Land Rover als hun officiële voertuigsponsor vanwege de geavanceerde terreintechnologie in de auto’s. Onder de ter beschikking gestelde Land Rovers bevinden zich een Defender, Discovery, nieuwe Range Rover en Range Rover Sport. De laatste zal de gehele Dakar route afleggen. De andere voertuigen worden gebruikt voor het vervoeren van gereedschap en uitrusting over de support route. Elke Land Rover is geheel standaard, alleen hebben ze soms een roof rack en extra reservewielen.

De nieuwe Range Rover Sport, die de echte Dakar rally-route volgt, is voorzien van een rolkooi en de 5.0 liter V8 Supercharged motor. Hiermee worden de Red Bull fotografen vervoerd naar het middelpunt van de actie.

Het Red Bull Desert Wings team bestaat uit verschillende subteams in de motor-, auto- en truckklasse. De Dakar rally zal dit jaar starten op 5 januari in Rosario, Argentinië en eindigen in Valparaiso, Chili op 18 januari. De deelnemers moeten iets minder dan 5000 kilometer over het zwaarst denkbare terrein afleggen.

Het door Land Rover ondersteunde Race2Recovery team, dat bestaat uit gehandicapte soldaten, wordt ook ondersteund en wel met een truck en twee auto’s. Het team kan bovendien gebruik maken van het Red Bull bivak. Dankzij deze waardevolle samenwerking krijgen de mannen van Race2Recovery de beschikking over aanvullende infrastructuur en materialen.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook