16/01/2013 By Redactie

Jeep Grand Cherokee vernieuwd

Jeep Grand Cherokee 2013 / 2014Op de Detroit Auto Show heeft Jeep de nieuwe Grand Cherokee laten zien. Het grote nieuws, voor Amerikanen dan, is de beschikbaarheid van een EcoDiesel. Want zowel eco als diesel in een Jeep was de Yanks tot nog toe onbekend. Het drie jaar oude model kreeg bovendien een kleine facelift.

Jeep laat in Detroit vooral haar zuinige kant zien. De Grand Cherokee met tweewielaandrijving en dieselmotor zal een verbruik van 21 mpg in de stad en 30 mpg op de snelweg hebben. Gecombineerd zal dat zo’n 24 of 25 miles per gallon zijn. De vierwielaangedreven versie verbruikt iets meer en komt ongeveer een mijl minder ver op bijna 4 liter. Op een tank zal de SUV meer dan 700 mijl kunnen afleggen.

Ongeveer 9,5 liter per 100 km vinden wij Nederlanders niet schokkend, maar bedenk wel dat veel Amerikanen tot voor kort de V8 benzinemotor bestelden. De Pentastar V6 motor is al een grote verbetering voor wat betreft het verbruik, en de diesel zal het dus nog beter doen. Dat komt onder meer door een nieuwe achttraps automatische transmissie. Deze vervangt een vijftraps bak en zal op alle Grand Cherokees worden toegepast.

De CEO van Jeep, Mike Manley, vindt dat zuinige gedoe blijkbaar nog wennen. Hij sprak vooral over de mogelijkheid van de dieselmotor om nog grotere boten en trailers te trekken en nog zwaarder terrein aan te kunnen. Echte mannenpraat!

Aan de buitenkant is de Grand Cherokee te herkennen aan een nieuwe grille, koplampen en bumper, en bovendien aan andere achterlichten. Binnenin is het interieur wat gewijzigd en maakt een nieuwe versie van het ChryslerUconnect infotainment systeem zijn opwachting.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook