24/09/2012 By Redactie

Jeep Grand Cherokee Trailhawk

Jeep brengt weer een speciale versie uit van een bestaand en technisch ongewijzigd model. Deze keer is het de beurt aan de nieuwe Grand Cherokee. “De Grand Cherokee Trailhawk werd eerder dit jaar als conceptmodel geïntroduceerd en warm ontvangen”, aldus Mike Manley, President and CEO van Jeep. “Daarom hebben we besloten het model in productie te nemen.”

De Grand Cherokee Trailhawk voor het modeljaar 2013 (maar in Amerika binnenkort al verkrijgbaar) is naar keuze voorzien van een V6 of V8 motor en de volgende accessoires:

  • 18-inch Goodyear Silent Armor all-terrain banden met Kevlar versterking
  • Stalen rock rail onderbodembescherming
  • Quadra-Lift luchtvering, die zorgt voor  bijna 28 cm grondspeling
  • Selec-Terrain tractiecontrolesysteem met de instellingen Snow, Rock, Sand/Mud, Sport en Auto
  • Een Electronic Limited-slip Differential achter (ELSD, op V8)
  • Quadra-Track II of Quadra-Drive II (op V8) met lage gearing

De Jeep Grand Cherokee Trailhawk is gemakkelijk te herkennen aan de rode  Trailhawk en  Trail Rated badges en sleephaken, koplampen met zwarte omlijsting en een unieke grijze tint op de grille, spiegels, achterlichtbalk, 4×4 badge en  vijfspaaks 18 inch aluminium velgen. Een zwarte beplakking van de motorkap (met rode streep) helpt verblinding door de zon te voorkomen.

Trailhawk-specifieke wijzigingen in het interieur zijn zwart leder met suede zetels met rode accenten en Mopar moddermatten voorin en achterin. De kleuren zijn Bright White, Brilliant Black, Mineral Gray, Maximum Steel en Deep Cherry Red. Of dit model in Nederland leverbaar wordt is ons niet bekend.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook