10/12/2013 By Redactie

Jaguar C-X17 voor China

Jaguar C-X17 ChinaHoewel Jaguar-Land Rover feitelijk één merk is, laten de heren van de grote katten de SUV’s niet geheel over aan Land Rover. Jaguar komt namelijk zelf met een luxe SUV, de C-X17. Het studiemodel is onlangs weer eens getoond in China, en wel op de Guangzhou motor show. Voor die markt is het model namelijk bedoeld. De sports crossover geeft een nieuwe richting aan voor Jaguar en maakt gebruik van het geavanceerde aluminium chassis van het merk.

Techniek
De Jaguar maakt gebruik van vierwielaandrijving, maar normaal gesproken gaat het meeste vermogen naar de achterwielen. Het vermogen wordt zowel actief als reactief over alle vier wielen verdeeld om zoveel mogelijk grip te verkrijgen. Een Torque Vectoring systeem kan bepaalde wielen intelligent afremmen wanneer grip op de andere wielen nodig is. Daarnaast zorgt de bodemvrijheid van 213mm voor de mogelijkheid ook heel slechte wegen aan te kunnen.

Over de motoren wordt in de voorlopige folder niet gesproken. Alleen dat een range aan benzine- en dieselmotoren beschikbaar komt.

Buiten en binnen
Jaguar C-X17 ChinaHet studiemodel is gespoten in Liquid Gold. In de lange motorkap zijn twin ‘power bulges’ aangebracht. Ook de grille moet aan Jaguar doen denken, net als de koplampen. Langs de zijkant zijn twee ‘hartlijnen’ aangebracht.

Een plaats waar Jaguar onderscheidend kan zijn is in het interieur. De befaamde Britse leerspecialisten Bridge of Weir en Connolly mogen dan ook meewerken aan het bekleden van stoelen en dashboard met 3mm dik Connolly zadelleer. Op de deuren vinden we gewast Clay Walnut houtfineer. Metaalaccenten zijn gemaakt van ruthenium, dat voor een donkerder tint zorgt.

Uiteraard is de auto voorzien van de laatste infotainment en technologie. Een primeur wat ons betreft is een sensorsysteem dat de achterste passagiers waarschuwt voor aanstormende fietsers en brommers. Want je zult je deur maar openslaan, in een drukke Chinese stad, en een fietser tegen de vlakte slaan.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook