05/08/2011 By Redactie

Infiniti FX vernieuwd

Het luxe merk van Nissan, Infiniti, heeft voor 2012 de FX onderhanden genomen. Heel erg veel is er niet veranderd, maar nieuwe wielen en een nieuwe neus vallen op.

Er schijnen nieuwe velgen te komen. Eén daarvan is voor een Amerikaans actiemodel, zie verderop. Ook nieuw is de lakkleur Graphite Shadow. Het  instrumentenpaneel is iets gewijzigd, hoewel dat al tiptop in orde was volgens ons. Dat geldt ook voor de fraaie lederen stoelen, die nu standaard van verwarming voorzien zijn. Erg prettig in winters Nederland.

De techniek blijft geheel gelijk. In Nederland zijn een FX35 met zijn 3,5 liter V6 motor met 320 pk leverbaar, een FX30d met dieselmotor en 238 pk, en de waarschijnlijk weinig populaire FX50 met een V8 van 390 pk.

In de Verenigde Staten, de eigenlijke doelmarkt van Infiniti, is een FX35 Limited Edition model te koop voor $51.550. Dat is aan de overkant van de plas al serieus veel geld voor een SUV. Ter vergelijk: een BMW X5 xDrive35i, die een stuk groter is, kost vanaf $47.200. Die Limited Edition FX heeft dan wel een aantal optiepakketten om hem op het luxeniveau van de FX50 te brengen. Hij is leverbaar in een unieke lakkleur, Iridium Blue, en de getoonde 21 inch wielen. Het is niet bekend of dit model naar Europa komt.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook