22/06/2017 By Redactie

Hoe goed is jouw zicht in het verkeer?

zicht in het verkeerOm autorijden veilig te houden, zijn er een aantal aspecten van groot belang. Je moet jezelf bijvoorbeeld goed kunnen concentreren op de weg en wat er om je heen gebeurt en natuurlijk dien je de auto onder controle te hebben. Ook zijn goede ogen erg belangrijk. Als je geen goed zicht hebt in het verkeer, kan dat levensgevaarlijke situaties opleveren. Niet voor niets is het lezen van een kentekenbord op grote afstand een onderdeel van je praktijkexamen. Als je geen goed zicht hebt, ben je namelijk een gevaar voor jezelf én voor je medeweggebruikers. Gelukkig is dat in veel gevallen al op te lossen met één van de producten op oogzorg-producten.nl, zonder dat je direct een bril of lenzen nodig hebt.

Eenvoudige test

Weet je niet zeker of je ogen wel goed genoeg zijn om deel te nemen aan het verkeer. Dan is er een eenvoudige test om daar achter te komen. Je doet gewoon precies hetzelfde als tijdens je praktijkexamen. Probeer op een meter of 25 afstand een kentekenplaat te lezen. Geen enkel probleem? Dan zijn je ogen uitstekend. Kun je het nummerbord met een klein beetje moeite lezen? Ook dan is er nog niets aan de hand. Pas als je het niet kunt lezen, is vast te stellen dat je ogen niet goed genoeg zijn.

Oorzaken

Overigens zijn daar verschillende oorzaken voor te noemen. Allereerst kunnen je ogen gewoon slecht zijn door bijvoorbeeld een erfelijke afwijking of doordat je en dagje ouder wordt. In dat geval zijn er twee oplossingen: een bril of lenzen. Er kunnen echter ook tal van andere oorzaken zijn dat je zicht slecht wordt. Bijvoorbeeld omdat je ogen moe of geïrriteerd zijn. Dat is gelukkig eenvoudig op te lossen met de handige middeltjes die je op oogzorg-producten.nl kunt bestellen. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld droge of tranende ogen. Mensen met hooikoortsverschijnselen kunnen bijvoorbeeld zoveel last krijgen, dat het gevaarlijk is om te rijden. Oogzorg-producten.nl heeft daar passende oplossingen voor zodat je zelfs met hooikoorts gewoon de weg op kunt zonder dat dit direct een gevaar is voor jezelf en andere weggebruikers.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook