29/06/2012 By Redactie

Hi-tech Jeep Wrangler

Dat past wellicht niet in één zin, hi-tech en een Jeep Wrangler. Maar QNX, ontwikkelaars van auto IT- en multimediasystemen, hebben een Wrangler omgebouwd tot showvoertuig voor wat zij beschouwen als de toekomst op HMI gebied. Waarbij HMI staat voor Human Machine Interface.

Deze Jeep Wrangler Sahara zijn er van buiten gewoon uit, maar het dashboard is beslist heel bijzonder. Het is namelijk het ‘reference vehicle’ van de computerwizards. In de middenconsole van het 2012 model is op de plaats van de normale navigatie een nieuwe eenheid ingebouwd. Het aanraakgevoelige scherm gebruikt HTML5 en CSS3 voor het weergeven van de apps. Ingebouwd zijn onder meer Telenav Scout voor navigatie, Pandora en Slacker streaming radiostations over internet, en een systeem dat BestParking heet en helpt bij het vinden van parkeerplaatsen. Daarnaast kan de eenheid  paren met Bluetooth smartphones, spraak verstaan en het weer op de plaats van bestemming aangeven. Jawel, zelfs Facebook is ingebouwd. Op dit moment is het alleen nog mogelijk de wereld te  laten weten naar welke muziek je luistert. Maar binnenkort kunnen we natuurlijk meteen stoere off-road foto’s en video’s  uploaden.

Interessant is dat QNX het hier niet bij heeft gelaten. Ze hebben ook de instrumenten uit de Jeep gesloopt en er een heel nieuw display in gezet. Dit geeft op de plaats van de snelheidsmeter nu ook de rijrichting aan, zoals bepaald door het navigatiesysteem, en nog veel meer handige zaken.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook