25/04/2013 By Redactie

Grote 4×4 gebieden in Utah bedreigd

Sand Flats Recreation Area, MoabIn de Amerikaanse senaat zijn ‘bills’ ingediend waarmee 9,1 miljoen are land (36.421 vierkante kilometer) gesloten zou worden voor terreinwagens, motorfietsen en zelfs fietsen. Alleen wandelaars zouden zich nog in de gebieden mogen ophouden.

Merkwaardig genoeg zijn het een senator uit New Jersey en een uit Illinois die Utah willen vertellen wat ze met hun land moeten doen. Een enorm gebied zou de omschrijving ‘wilderness’  moeten krijgen. En dan is het uit met enige menselijke inmenging.

Utah is de staat waarin veel mensen nog legaal kunnen terreinrijden in de natuur. Denk aan de gebieden rondom Moab. Er is enorm veel ruimte en de voertuigen richten weinig schade aan. Zie op de foto uw auteur in zijn eigen Jeep! Bovendien zijn in veel van de gebieden die nu onder vuur liggen van natuurbeschermers allang wegen en gebouwen. Die gebieden zijn volgens de letter van de wet sowieso geen wildernis meer.

De politiek in Utah is er niet blij mee. Er wordt aardig geld verdiend aan de toeristen met hun Jeeps en quads en de economie is daar ook niet geweldig. Daarom zijn veel politici, waaronder de gouverneur, tegen de wet.

On April 18, the Republican members of Utah’s congressional delegation sent a letter to their congressional colleagues asking them to withhold their support for the legislation. Zij zijn uiteraard niet tegen natuurbehoud. Utah heeft diverse schitterende nationale parken en veel gebieden waar rijden met Jeeps niet mogelijk is. Maar er zijn ook grote gebieden die relatief waardeloos zijn en wel goed gebruikt kunnen worden voor recreatie. Diverse groepen die auto- en motorrijders en quadliefhebbers vertegenwoordigen roepen hun leden op om hun senatoren te benaderen en hen op te roepen tegen de wet te stemmen.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook