08/09/2010 By Redactie

Gerucht: BMW X4

BMW X4 gerucht
BMW X4 gerucht

Er wordt al langer gesproken over een BMW 3-variant van de X6 (en van de 5 GT trouwens). Maar nu schijnt een BMW bobo er ook iets over gezegd te hebben, dus komen we iets dichter bij de waarheid. De BMW X4 zal gebaseerd worden op de nieuwe X3, met de coupé-styling van de X6. Maar dan minder massaal.

Bronnen zijn er nog niet uit of het een tweedeurs of een vierdeurs versie wordt. Wij denken een vierdeurs. Aan de achterkant studeert men op een achterklep zoals op de BMW 5-serie GT: een gesplitste klep dus, die naar wens half of geheel (zoals een stationwagen) open kan. Wij denken dat die klep het niet gaat halen. De constructie lijkt ons te zwaar voor de kleinere X4.

Het zal duidelijk zijn dat dit geen offroader is, maar een pure, sportieve wegauto. De ramen zijn stijlloos, de auto staat breed op de poten, en door de coupé-styling is er weinig ruimte voor de achterpassagiers en de eventuele hond of bagage.

De motoren zullen ongetwijfeld hetzelfde zijn als bij de nieuwe  X3, maar wellicht in een iets hogere staat van tuning. Dat wil zeggen een viercilinder diesel, een zescilinder diesel en een zescilinder benzinemotor met turbo en 306 pk. Een M versie wordt niet verwacht, maar niet uitgesloten is dat een vierliter 4.0 liter V8 met turbo in het motorruim gelepeld wordt. Dat zou een erg snelle X3 variant worden!

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook