05/03/2013 By Redactie

Genève 2013: Jeep

Geneve 2013 Grand CherokeeOp de autoshow van Genève laat Jeep momenteel drie belangrijke modellen zien: de nieuwe Jeep Grand Cherokee en Compass en de Jeep Wrangler Rubicon 10th Anniversary, een speciaal model om de tiende verjaardag te vieren.

Jeep is dan ook verre van dood. In 2012 groeide het merk met bijna 20 procent. En niet zozeer in de USA: nee, die 20% groei werd behaald in het door economische crisis geteisterde Europa!

Grand Cherokee
Geneve 2013 Jeep Grand CherokeeDe ster van de Jeep stand is de Jeep Grand Cherokee modeljaar 2014. De duidelijk opgefriste Grand Cherokee beschikt over een nieuwe achttraps automaat, waarmee een duidelijke brandstofbesparing mogelijk is. Daarnaast gaat het schakelen natuurlijk veel verfijnder. Aan de buitenkant vallen de bi-xenon koplampen op, net als de LED dagrijverlichting en de nieuwe wielen. Van binnen zien we een nieuw Uconnect multimediasysteem met een 8,4 inch touchscreen en een nieuwe 7-inch TFT ‘display cluster’ waar de rijder zelf de gewenste informatie in kan laten verschijnen.
Uiteraard heeft de Grand Cherokee de legendarische off-road eigenschappen. Er is keuze uit een Quadra-Trac II of Quadra-Drive II systeem en daarnaast kan de grote Jeep worden voorzien van Quadra-Lift luchtvering en het Selec-Terrain tractiecontrolesysteem. De nieuwe Grand Cherokee wordt in Europa geleverd vanaf het derde kwartaal 2013 in de uitrustingsniveaus Laredo, Limited en Overland, plus een exclusief Summit model.

Compass
Geneve 2013 Jeep CompassEen tweede Europese debuut wordt gevormd door de Jeep Compass, modeljaar 2014. Deze auto heeft een nieuwe zestraps PowerTech automaat, een ander uiterlijk en meer luxe aan de binnenkant. De standaard uitrusting omvat een ParkView achteruitrijcamera, airconditioning, verwarmde en elektrische spiegels, cruise control, een 60/40 deelbare achterbank en veiligheidsvoorzieningen als Electronic Stability Control, Electronic Roll Mitigation en Hill-Start Assist. De Compass komt in de tweede helft van 2013 naar ons land in drie uitrustingsniveaus: Sport, Limited en North.

Wrangler
Geneve 2013 Jeep Wrangler RubiconDe Jeep Wrangler staat op de stand als Rubicon 10th Anniversary special-edition model. Het gaat dan om de tiende verjaardag van het Rubicon model, natuurlijk. De Wrangler is heel wat ouder. De jubileumuitvoering komt er in twee- en vierdeurs en zowel met benzine- als met dieselmotor. Geen reden dus om er niet een te kopen. Of het moet de prijs in Nederland zijn…
De extra uitrusting omvat onder meer een dual-intake Power Dome motorkap en 17 inch Rubicon aluminium velgen die zwart gespoten zijn. Van binnen zien we lederen bekleding met een exclusief Rubicon 10th Anniversary logo in zowel de voor- als de achterstoelen. De Rubicon 10th Anniversary Edition komt in het derde kwartaal van 2013.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook