21/01/2014 By Redactie

Garmin HD driving recorder

Garmin driving recorderGarmin kondigt de Garmin Dash Cam™ aan, een HD camera die bevestigd kan worden op de voorruit. Dash Cam neemt de beelden op in een continue lus tijdens het rijden en heeft een groothoeklens. Zodra hij geïnstalleerd is, werkt de camera volautomatisch: hij begint met opnemen zodra de motor is gestart en stopt wanneer deze uitgezet wordt. De geïntegreerde incidentdetectie (G-sensor) constateert automatisch incidenten, zoals remmen of een botsing, en slaat de relevante videobestanden op. Dash Cam is verkrijgbaar met en zonder GPS. De GPS ontvanger voorziet alle opnamen van tijdstempels en gedetailleerde locatiegegevens, zodat gebruikers precies kunnen zien waar en wanneer iets gebeurd is.

“Garmin Dash Cam is net een persoonlijke ooggetuige die nooit een incident mist en die bewijs levert over wat er op de weg gebeurt,” vertelt Dan Bartel, Garmin vice president wereldwijde verkoop.” Hij is volledig automatisch en geeft bestuurders rust omdat ze weten dat als er iets gebeurt, dit opgenomen is. Specificaties zoals een interne microfoon en GPS voegen waardevolle context toe aan de video bestanden.”

Dash Cam maakt 1080p, 720p of WVGA video opnames in een continue lus, gebruikmakend van de meegeleverde 4 GB microSD kaart. Voor meer geheugen kunnen gebruikers een grotere microSD kaart toevoegen (tot 32 GB). Wanneer een incident – zoals hard remmen of een botsing – waargenomen is door de ingebouwde G-sensor, weet de Dash Cam dat de huidige, laatste en vorige opnames bewaard moeten worden voor een compleet beeld van de gebeurtenis. Alle opnamen worden voorzien van een stempel met tijd en locatie, zodat bestuurders precies weten wanneer en waar de gebeurtenis plaatsvond, inclusief breedte- en lengtegraad, datum, tijd, snelheid en richting. De geïntegreerde microfoon maakt het mogelijk om audio in het voertuig op te nemen.

Het 2.3-inch kleurenscherm maakt het eenvoudig om de camera te positioneren in de auto en materiaal direct terug te kijken op het toestel. Dash Cam is eenvoudig te installeren en wordt geleverd met een zuignapsteun voor bevestiging op de voorruit en een voertuigoplader. Voor een close-up van een voertuig en schade, kunnen gebruikers de Dash Cam verwijderen uit het voertuig om foto’s te maken.

Garmin Dash Cam 10 (zonder GPS) heeft een verkoopadviesprijs van € 199 en de Dash Cam 20 (met GPS) heeft een verkoopadviesprijs van € 229. Beide camera’s worden in februari 2014 verwacht.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook