29/07/2013 By Redactie

Ford met Mustang motor voor Dakar

Ford Ranger Dakar 2014Ford Zuid-Afrika is bezig met de ontwikkeling van een Ford Ranger pickup truck voor de Dakar van 2014. De auto zal worden aangedreven door de 5.0 liter V8 motor uit de Ford Mustang. Een keuze die ook Nederlandse rijders met hun HRX Ford gemaakt hebben, zoals Bernhard ten Brinke en Erik van Loon.

De nieuwe Ford pickup truck zou gebouwd worden met hulp uit de hele wereld. Onder andere SVT (Ford’s Special Vehicle Team) en het Duitse South Racing GmbH werken mee aan de ontwikkeling. De motor zal wel getuned worden door SVT, zo denken wij. Het is de 5.0 liter V8 uit de Mustang GT die wordt gekoppeld aan een sequentiële zestraps bak en vierwielaandrijving. Aangezien het blok is gebouwd voor duurzaamheid en trekkracht is hij minder sterk dan de straatversie: slechts 349 pk. Een benzinetank van 132 gallon (500 liter!) wordt in de achterbak vastgezet. Tja, een V8 lust wel een slokje en tanken in de woestijn blijft lastig.

Andere techniek omvat limited-slip differentiëlen voor en achter, watergekoelde Brembo remmen achter (moeten ze ook nog water meenemen?) en 16 inch velgen met Michelin 245/85/16 banden.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook