28/09/2009 By Redactie

Fiat Sedici vernieuwd

Toegegeven, de auto ligt niet op ieders lippen. Maar Fiat heeft toch de Sedici een vernieuwingskuurtje gegeven. De motoren hebben wat meer vermogen en groenere labels, en het uiterlijk is iets aangepast.

Fiat kan als kleine autofabrikant zonder SUVs (of vindt u de Sedici een SUV?) redelijk gemakkelijk lage CO2-waarden krijgen. Ook bij de Sedici is dat gelukt. De handgeschakelde Sedici 1.6 4×2 heeft door aanpassing van het motormanagement 13 pk meer gekregen. Toch is de CO2-uitstoot met 14 gram per kilometer afgenomen. Gevolg hiervan is dat het milieulabel van C naar B is gegaan. Met een gemiddelde CO2-uitstoot van 143 g/km behoort de uitstoot van de Italiaanse SUV tot de laagste in zijn klasse. Ook het koppel van de Euro5 benzinemotor is gestegen van 145 naar 156 Nm. 

De nieuwe neus van de Fiat Sedici is in lijn met de rest van de Fiat familie. Tevens zorgen nieuwe velgen, lakkleuren en interieurstoffen ervoor dat de SUV-achtige een moderne uitstraling heeft. De Fiat Sedici is verkrijgbaar als 4×2 en als 4×4 en met een 120 pk sterke 1.6 zestienkleps-benzinemotor. De nieuwe Sedici is verkrijgbaar vanaf € 17.995. Of er voor voor- of vierwielaandrijving wordt gekozen, de Italiaan is altijd voorzien van de 4×4 bodykit. De Sedici is er per direct ook in een complete lanceringsuitvoering: de ‘Young’. Voor € 500 is de compacte SUV dan voorzien van donker getint glas, 16” lichtmetaal en een radio/CD/MP3-speler met een center speaker op het dashboard. Hoewel Young: volgens ons trekt hoog zitten voor weinig geld toch vooral senioren aan.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook