Easter Jeep Safari 2018

02/04/2018 By Redactie

Easter Jeep Safari 2018

Zoals elk jaar zijn ook dit Paasweekend de Jeeps niet te tellen in Moab, Utah.  Iedereen wil graag rijden op de fantastische rotsen die het kleine plaatsje in de Verenigde Staten omgeven. Uw redacteur heeft dat ook eens mogen doen en het is een aanrader.

Jeep heeft, ook zoals elk jaar,  weer een aantal conceptvoertuigen gemaakt. Een paar daarvan zijn op basis van de nieuwe Wrangler.

Het eerste voorbeeld van een concept op basis van de nieuwe Wrangler is de 4Speed, helemaal gemaakt op gewichtsbesparing . De Jeep werd 22 inch ingekort en heeft een carbon motorkap, spatborden en achterbak en aluminium panelen. De motor is een 2.0-liter viercilinder turbo met achttraps automatische transmissie.

Een ander op de nieuwe Wrangler gebaseerd concept is de Sandstorm. Let op de rolkooi en de off-road ophanging met lange veerwegen. Niet te zien zijn de Dynatrac 60 assen die de 17-inch beadlock-wielen met 39,5-inch BFGoodrich Krawler-banden aandrijven. De motor is niet bepaald standaard: een 6,4-liter V8, gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak.

Iets heel anders is de klassiek ogende Jeep Wagoneer Roadtrip . Het is feitelijk een restomod, een restauratie van een klassieke auto die verbeterd is met moderne componenten. Het onderstel is geheel nieuw en een 5,7-liter V8 vervangt de zes-in-lijn van de oude versie. De Wagoneer werd gebouwd tussen 1963 en 1991. Deze is een 1965 Wagoneer die Jeep vond op Craigslist, de Amerikaanse Marktplaats.

Nog een terugblik in de tijd biedt de Jeepster. Dit concept combineert de techniek van de nieuwe Wrangler met de styling van het oude Jeepster model. De hardtop is gemodificeerd en er is twee centimeter van de voorruit gezaagd. Het onderste deel is gebaseerd op een Rubicon chassis en de kleur is Firecracker Red.

Tot dusver zijn het allemaal zwaar aangepaste modellen. Maar de Nacho zou iemand zelf kunnen bouwen. De Nacho is gebaseerd op de tweedeurs Wrangler en voorzien van Jeep Performance Parts. De banden zijn BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3’s.

Een ander realistisch model is de op de Sahara gebaseerde J-Wagon. Het is feitelijk een voorbeeld van een expeditievoertuig op basis van de vierdeurs Wrangler. De meeste onderdelen zijn gewoon beschikbaar, behalve de snorkel. Die komt wat later in het jaar beschikbaar in de V.S.

En op de laatste plaats komt wat ons betreft de B-Ute, een concept op basis van de Renegade. Hij doet zijn best met een Jeep Performance Parts 1,5 inch lift kit, een imperiaal en rock rails langs de zijkant. De 17 inch wielen hebben BFGoodrich All Terrian T/A KO2 Baja Champion banden.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook