22/03/2013 By Redactie

Easter Jeep 2013 nieuws

jeep_moab-1Het jaarlijks festijn trekt volgens Jeep duizenden fanatieke offroad-liefhebbers die gedurende een week lang op de meest beroemde en uitdagende paden van Amerika hun passie botvieren. Speciaal voor deze mensen komt Jeep met zes concepts op basis van de Grand Cherokee en de Wrangler die de extreemste capaciteiten van het merk en de auto´s naar boven halen.

Grand Cherokee Trailhawk
Onder deze eerder gebruikte naam presenteert Jeep een verbouwde Grand Cherokee met flinke sloffen. Het gaat hier om 35 inch Mickey Thompson terreinbanden en 17 inch velgen, die afkomstig lijken van de Wrangler Rubicon 10th Anniversary.

De auto valt verder op door een heftig oranje kleurenschema en een SRT motorkap. Diverse delen zijn zwart gespoten voor een meer ‘bad ass’ uiterlijk. Je kunt er natuurlijk wel degelijk mee off-road. Daartoe is de Grand Cherokee extra beschermd met skid plates en rock rails.

Jeep Wrangler Mopar Recon
jeep_moab-2Het studiemodel Recon’s is voorzien van een populaire upgrade onder de fanatieke Jeepers: een HEMI conversion. Niet zo maar één. Chrysler heeft de 6.4 liter Hemi V8 uit de Grand Cherokee SRT in de Wrangler weten te lepelen.

Hier is een vijftraps bak aan gekoppeld in plaats van de nieuwe achttraps. Die zal wel niet gepast hebben. Stel u een Wrangler voor met 470 pk. En terreinbanden in de maat 39 inch. Scary.

Jeep Wrangler Stitch
jeep_moab-6Dit studiemodel probeert vooral zo licht mogelijk te zijn. Er zitten carbon fiber onderdelen aan en alles wat niet nodig was (zoals airco en een radio) is verwijderd.

De pk-gewichtsverhouding is zo een stuk interessanter dan bij normale Wranglers. En ook hier kun je natuurlijk het terrein mee in. Daarvoor zorgen de alweer 35 inch Mickey Thompson banden, maar ook de DynaTrac Pro Rock 44 as met ARB dif locks voor en achter.

Jeep Wrangler Sand Trooper II from Mopar
jeep_moab-3Een iteratie van de op de SEMA getoonde Sand Trooper is deze versie voorzien van een 5.7 liter Hemi V8. De aandrijving gaat via portaalassen, zoals een Unimog die heeft.

De 40 inch banden zorgen daarbij voor ongekende brondspeling. Dit model is beige gespoten met speciale matzwarte accenten.

Jeep Wrangler Flattop
jeep_moab-4De Flattop heeft een lager dak. De B-stijlen zijn verwijderd om hem eruit te laten zien alsof-ie een petje draagt. Ook dit model maakt gebruik van onderdelen van de Wrangler Rubicon 10th Anniversary, zoals de motorkap en bumpers.

Andere onderdelen zijn dan weer uniek, zoals de LED koplampen. Van binnen wordt leer van Katzkin gebruikt. Dit model heeft 37 inch Mickey Thompson banden (we zien hier een trend ontstaan). De vooras is een DynaTrac Pro Rock 44 en de achteras een 60. Er zijn ARB air lockers gemonteerd.

Jeep Wrangler Slim
jeep_moab-7Zoals de naam al aangeeft is dit een licht model, maar niet zo extreem als de Stitch. Lichtgewicht versies van Mopar’s rock rails en achterbumper helpen het gewicht wat naar beneden te brengen.

Het kleurenschema heet Rock Lobster. Niet echt zichtbaar is een nieuwe prototype lift kit van Mopar met een bescheiden 2 inch lift.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook