De drie gaafste offroad caravans

12/12/2016 By Redactie

De drie gaafste offroad caravans

De drie gaafste offroad caravans
Beeldrechten: Flickr; Camper trailer at Jumbo Rocks Robb Hannawacker CC BY 2.0 Bepaalde rechten voorbehouden

Wie buiten de gebaande paden wil kamperen, kan ervoor kiezen om een camper-unit op zijn terreinwagen te plaatsen. Een losse caravan kan offroad rijden namelijk knap lastig maken. Toch geldt dat laatste zeker niet in alle gevallen. De caravans hieronder zijn speciaal ontwikkeld om de meest ruige terreinen te doorstaan. Toegegeven: voor een kampeervakantie in Frankrijk heb je ze niet echt nodig. Maar mocht je ooit van plan zijn om de Australische outback in te trekken (en een goed gevulde portemonnee hebben), dan zijn deze caravans zeker het overwegen waard.

De Moby1 XTR

De Moby1 XTR is een heel compacte caravan. Wanneer je naar binnen kijkt, zie je dat de ruimte eigenlijk volledig in beslag wordt genomen door het bed dat erin zit. Maar wanneer je eenmaal wat deurtjes, laatjes en luikjes opent, ontdek je dat deze caravan van alle gemakken voorzien is. Dan verschijnt er aan de achterkant ineens een volledig uitgeruste keuken, inclusief wasbak, kookplaat en koelkast. Ook zit er bovenop de caravan een uitklapbare tent die een slaapplaats biedt aan tot wel zes personen.

Conqueror UEV 490 Commander S

Water, zand, rotsen, stof; met de Commander S trotseer je alle omstandigheden met gemak. Net als de Moby1 XTR ziet deze caravan er compact uit, maar zorgen de talloze handige snufjes voor een comfortabel onderkomen. Zo is de caravan, net als die van Moby1, voorzien van een uitschuifbare keuken en extra uitklapbare slaapplaatsen. Daarnaast heeft de Commander S overal handige opbergvakken, die ervoor zorgen dat je spullen op hun plek blijven tijdens het rijden en die zowel van binnen als van buiten geopend kunnen worden. En voor het echte luxe-gevoel is de caravan zelfs voorzien van een flatscreentelevisie.

De Bruder Exp-6 Expedition Trailer

De opvallendste caravan van dit rijtje is ongetwijfeld de Bruder Exp-6 Expedition Trailer. Dit exemplaar van 6,7 meter lang en 1,92 meter breed is voorzien van een dubbele as en vier grote offroad-banden. De hoogte van de ophanging kun je zelf instellen via een tablet of smartphone. Ook qua comfort overtreft de Exp-6 de hiervoor genoemde modellen: de caravan is uitgerust met een ruim bed, een complete badkamer en een kookgedeelte dat zowel van binnen als van buiten toegankelijk is. En dan zijn er nog de kleinere details die deze caravan nét wat luxer maken. Zo heeft de Exp-6 niet één, maar twee koelkastjes en is er zelfs een rekje voor je wijnflessen. De Bruder Exp-6 is, in tegenstelling tot de meeste moderne caravans die wij kennen, voorzien van een 7-polige stekker. Mocht je voertuig voorzien zijn van een 13-polige aansluiting, dan vind je bij een trekhaakspecialist als Rameder een adapter die je tussen de stekker en de aansluiting kunt plaatsen.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook