20/01/2013 By Redactie

Dakar 2013 gewonnen door Peterhansel

Mini en Peterhansel winnen Dakar 2013De voorlopige uitslag van de Dakar 2013 rally is als volgt:

Auto’s:
1. S. Peterhansel (FRA), Mini
2. G. de Villiers (ZAF), Toyota
3. L. Novistkiy (RUS), Mini

Trucks:
1. E. Nikolaev (RUS), Kamaz
2. A. Mardeev (RUS), Kamaz
3. A. Karginov (RUS), Kamaz

Op de vijftiende dag van de rally, 8000 kilometer na het begin in Peru, bleek X-raid Team’s Stéphane Peterhansel de winnaar in het autoklassement. De 47-jarige Fransman reed in de MINI ALL4 Racing met startnummer 302. Zijn totale aantal overwinningen staat op 11: zesmaal op een motor en vijfmaal in een auto. Iets dat geen enkele andere rijder hem kan nazeggen. Peterhansel was in Santiago de Chile 42:22 minuten sneller dan de tweede man Giniel de Villiers met zijn Toyota pickup.

De MINI was niet per definitie de gedoodverfde winnaar, ook niet na de zege in 2012. De dieselauto mocht niet zoveel vermogen hebben als de benzineauto’s. De motor van de MINI ALL4 Racing beschikt over 307 pk, de concurrentie gaat vaak over de 400 pk. Bovendien zijn de buggy’s honderden kilo’s lichter. De MINI beschikt dan weer wel over vierwielaandrijving.

Bij de trucks heeft Kamaz een klinkende overwinning behaald. Zij duldden niemand anders op het podium. Gerard de Rooy moest genoegen nemen met een vierde plaats, op slechts enkele minuten van Karginov.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook