15/10/2010 By Redactie

Daihatsu Terios Desert Mouse

Daihatsu Terios Desert Mouse autogasDe Duitse organisatie fahrmitgas.de presenteert een Daihatsu Terios DESERT MOUSE concept car. De Desert Mouse maakt gebruik van een LPG installatie waarmee zowel op het goedkope gas als op benzine gereden kan worden. De chauffeur schakelt tussen de brandstoffen met een knop op het dashboard. Autogas reduceert de CO2 emissie met meer dan tien procent. Natuurlijk zorgt het ook voor een forse kostenbesparing, tenminste wanneer u wat kilometers maakt.

Het grote probleem is, letterlijk, de gastank. Dit probleem is opgelost met een speciale tank van 3.5 millimeter dik staal die eruit ziet als een reservewiel en in de achterbak gemonteerd is. De inhoud bedraagt 46 liter. Samen met de normale 50 liter benzinetank wordt het bereik uitgebreid tot zo’n 900 kilometer.

Aan de buitenkant is de auto opvallend gemaakt met een woestijncamouflage look. De matwitte 3D film bevat beige, oker en bruine camouflage elementen. Off-road specialist Cobra Technology & Lifestyle heeft een zwart gecoate versie van haar RVS componenten gemaakt. We hebben het dan over de brush guard vooraan, met een dikte van 60 millimeter en uiteraard EG goedgekeurd voor voetgangerveiligheid. Stalen balken beschermen de zijkant van de auto en maken instapen gemakkelijker.

Wat wij niet begrijpen is hoe ze die woestijnmuis op BF Goodrich All-Terrain banden gekregen hebben. Maar er blijkt daadwerkelijk een 225/75 R 16 band voor te zijn, die is bevestigd op 7Jx16 alu velgen, recht uit het Daihatsu accessoireprogramma.

Aluminum spacers zijn achter de wielen geplaatst voor een bredere stand en een wat stoerder uiterlijk. De spacers zijn maatgemaakt door H&R en voegen 30 millimeter voor en 50 millimeter achter toe.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook