18/05/2012 By Redactie

Chevrolet Captiva – SUV of CUV?

We hebben veel gehoord de laatste jaren en in het bijzonder over SUV’s of ‘Sports Utility Verhicles’, om ze bij de juiste naam te noemen. Maar wat voor soort persoon kiest ervoor om zo’n dergelijk voertuig te kopen? Is het iemand die een gezinsauto zoekt of iemand die iets sportiefs met off-road capaciteiten wil hebben?

Tegenwoordig is het geen echt dilemma om een keuze te maken aangezien de modellen nu zo ontworpen zijn om op alle voorkeuren aan te spreken en wie kan beter het voortouw nemen dan Chevrolet, de mensen die zo goed als de SUV uitgevonden hebben met de introductie van hun “Suburban” model, in 1936. Smaak en eisen zijn een hoop veranderd sindsdien. De Chevrolet Captiva is echter een goed voorbeeld van de ruime aantrekkingskracht die ze op het moment hebben in de reguliere automarkt. Ze beschikken over een flexibele opstelling van de stoelen die kunnen worden getransformeerd van een zeer comfortabel, multi-persoon cruiser tot een grote lastdrager en beschikt tevens over meerdere opbergoplossingen en is daarom zowel aantrekkelijk voor mensen met een sportieve levensstijl als voor mensen die een gezinsauto behoeven.

In feite kunnen we stellen dat er een nieuwe vorm van SUV bestaat die door velen een ‘crossover’ of CUV (‘Crossover Utility Vehicle’) genoemd wordt, wat in feite een voertuig is, gebouwd op een conventioneel auto-platform, die de combinatie van de voordelen van de SUV met het comfort en uiterlijk van een up-market personenauto heeft. Het formaat heeft nu stijl, zitplaatsen voor maximaal zeven volwassenen, rijplezier, accessoires en maatwerk van hoog kwaliteitsniveau, hoogwaardige kwaliteit interieur en opslagruimtes en de meest uitgebreide veiligheidsvoorzieningen die je vaak alleen in luxe merk modellen ziet.

Om eerlijk te zijn, in plaats van te vragen wat voor soort persoon dit voertuig zou kopen, is het misschien beter te vragen bij wat voor persoon of levensstijl zou dit voertuig niet passen?

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook