22/10/2014 By Redactie

Brabus tuning voor Mercedes GLA

Brabus tuned CLADe Mercedes GLA-klasse is momenteel de kleinste SUV van het merk met de ster. Maar zeker niet de minste qua sportiviteit. Daarom heeft BRABUS een programma op maat ontwikkeld. Het hoogtepunt is een 400 pk versie van de GLA 45 en daarnaast zijn er diverse aerodynamische verbeteringen.

De PowerXtra B25 performance kit is bedoeld voor de turbo viercilinder van de GLA 250 met twee- of vierwielaandrijving. Deze plug-and-play module is geïntegreerd in de motorelektronica. Nieuwe parameters voor het motormanagementsysteem en de turbodruk schroeven het vermogen op van 211 pk naar 245 pk. Het koppel stijgt van 350 naar 385 Nm, wat merkbaar meer plezier oplevert. De honderdsprint verloopt dan in 6,7 seconden.

Brabus tuned CLADe BRABUS PowerXtra CGI B45 tuning kit is voor het AMG model, de GLA 45. Na de conversie komt er 400 pk uit de kleine motor en stijgt het koppel van de benzinemotor naar 500 Nm. De vierwielaangedreven auto sprint dan in slechts 4,4 seconden naar de honderd. In combinatie met de BRABUS V/max unit kan de kleine SUV dan 270 km/u lopen.

Het kan ook wat beschaafder. De BRABUS ECO PowerXtra D3 bedient de dieselmotor van de Mercedes GLA 220 CDI. De plug-and-play module doet het vermogen met 40 pk stijgen. Daarmee loopt de diesel aanzienlijk harder, terwijl hij toch prettig blijft rijden.

Accessoires
Brabus tuned CLAEen BRABUS roestvaststalen sportuitlaat is beschikbaar voor vrijwel alle GLA modellen. Het systeem zorgt voor een wat sportiever, maar niet hinderlijk geluid. Er is ook een versie met actieve vlinderklep. Hiermee produceert de GLA 250 4MATIC op verzoek een lekker geluidje.

Een diffusor voor de achterbumper van de sportievere GLA modellen met AMG body styling past bij het uitlaatsysteem en toont de vier verchroomde uitlaateinden goed. Aan de voorzijde van de AMG Line versies kan een voorspoiler gemonteerd worden. Deze is voorzien van ‘designelementen’ voor de luchtinlaten.

Houdt u van bling-bling, dan is wellicht de LED verlichting onder de bodem iets voor u. Het systeem wordt geactiveerd door de deurkruk of via de afstandbediening.

Er zijn verschillende opties voor velgen, de grootste is de BRABUS 9Jx21 “Platinum Edition”. Deze velgen van 21 inch worden voor en achter voorzien van banden in de maat 255/30 R 21. Partners hierbij zijn Continental, Pirelli en Yokohama.

Een setje BRABUS sportveren verlaagt de auto met ongeveer 25 millimeter (1 inch).

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook