15/07/2010 By Redactie

BRABUS Ride Control

Veel eigenaren van een Mercedes G-klasse verlangen schijnbaar naar een beter veersysteem, maar zonder de off-road eigenschappen en de veiligheid van hun auto aan te tasten. Brabus heeft aan dit verzoek voldaan met de ontwikkeling van een Ride Control veersysteem. Het systeem biedt volgens de Duitse leverancier exceptioneel comfort met sportieve handling en grote veiligheidsreserves.

Het op maat gemaakte Brabus Ride Control veersysteem bestaat uit nieuw ontwikkelde gasgevulde dempers voor en achter. Deze vervangen de standaarddempers. Een elegante aluminum schakelaar, geïntegreerd in de middenconsole voor de schakelpook, laat de chauffeur kiezen tussen ‘extra comfortabel’ en ‘sportief comfortabel’.

Het systeem bereikt dit door elektronische sturing van kleppen in elke schokdemper, waardoor de demping ‘op afstand’ zachter of harder gemaakt kan worden. Het schakelen tussen demperinstellingen duurt slechts vijf milliseconden en kan, uiteraard, worden gedaan terwijl er met het voertuig gereden wordt.

Wanneer de auto gestart wordt selecteert het systeem automatisch de laatst gebruikte instelling. De sportmodus wordt aangeduid door een blauw verlichte schakelknop.
De voordelen van een dergelijk systeem in de G-klasse zijn duidelijk. Bij normaal gebruik is het veercomfort hoger dan in de standaard auto. Dat is prettig op slechter wegdek of als er geen wegdek meer is. Bij hogere snelheiden, en de G-klasse is daar zeer zeker toe in staat, blijft de auto door de sportafstelling rustiger en heeft toegenomen veiligheidsreserves.

Het BRABUS Ride Control veersysteem kan worden gemonteerd op alle Mercedes G-klasse modellen, onafhankelijk van de carrosserieuitvoering, van de G 350 CDI tot de G 500 (G 550 in de USA) en de G 55 AMG.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook