26/05/2014 By Redactie

BRABUS programma voor Mercedes GLA

Brabus GLANu de Mercedes GLA in de showrooms staat – en er ook al een AMG uitvoering is – laat ook tuner Brabus zich niet onbetuigd. Er zijn nieuwe Monoblock wielen voor de kleine SUV ontwikkeld, evenals voor- en achterplaten en vermogenstuning.

De BRABUS ontwerpers hebben zich gestort op de Mercedes-Benz GLA in de standaard, Style en Urban uitvoeringen. Accessoires voor de AMG Line zijn nog in ontwikkeling. Een nieuwe beschermingsplaat voor de voorzijde vervangt het standaardelement voor een meer indrukwekkend uiterlijk en aerodynamische prestaties. Er zijn zelfs toevoegingen voor de zijinlaten beschikbaar. Op dezelfde manier is er ook een achterbeschermingsplaat. Deze houdt ruimte voor de vier uitlaatpijpen van het BRABUS roestvaststalen uitlaatsysteem.

Een belangrijke rol is weggelegd voor de BRABUS lichtmetalen velgen. Er zijn combinaties tussen de 18 en 21 inch leverbaar. De grootste combinatie bestaat uit gesmede 9Jx21 “Platinum Edition” wielen in de ontwerpen Monoblock F en R. Banden zijn van Continental, Pirelli en Yokohama tot de maat 255/30 R 21.

In het interieur kunnen aluminium pedalen en schakelpeddels voor een extra sportieve uitstraling zorgen.

Hoger of lager
Brabus GLABRABUS biedt zowel een verhogings- als een verlagingsset aan. Veel eigenaren wensen een licht verhoogde auto om gemakkelijker in en uit het voertuig te komen en een beter overzicht over de weg te verkrijgen. Een kit die de auto ongeveer 30 millimeter verhoogt biedt de oplossing.

Wie een meer dynamische handling wenst is goed bediend met de BRABUS sportveren. Deze verlagen het voertuig ongeveer 25 millimeter.

Vermogen
Uiteraard kan BRABUS niet achterblijven als het gaat om motortuning. Voor de compacte Mercedes is er de BRABUS ECO PowerXtra D3 kit. Deze is bedoeld voor de turbodiesel van de GLA 220 CDI. Via een plug-and-play installatie wordt 30 kW / 40 pk toegevoegd. Dit leidt tot een vermogen van 210 pk en een koppel van 410 Nm.

Brabus GLAEen BRABUS PowerXtra module kan ook vermogen leveren aan de viercilinder turbo benzinemotoren. Zo zorgt de BRABUS PowerXtra CGI B45 tuning kit voor de GLA 45 voor maar liefst 400 pk. Deze is dan ook gebaseerd op de GLA 45 AMG uitvoering, die standaard al 360 pk heeft! Het koppel neemt zelfs toe tot 500 Nm, en dat voor een tweeliter benzinemotor. De acceleratie verloopt dan in slechts 4.4 seconden. Wie hard wil gaan kan de V/max unit toevoegen. Een top van 270 km/h is dan mogelijk.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook