25/01/2010 By Redactie

BRABUS GL 63 Biturbo

Het zal u niet verbazen dat de nieuwe BRABUS GL 63 Biturbo werd gepresenteerd op de Dubai international motor show. Wie anders dan een oliesjeik heeft interesse in een terreinwagen met een 6,3 liter V8 motor met 650 pk / 478 kW en een topsnelheid van 300 km/h. De Mercedes-Benz is visueel opgepept met BRABUS WIDESTAR verbredingen en gesmede 23 inch velgen. De auto krijgt ook een heel bijzonder interieur mee. Het leer en Alcantara is handgestikt. Consoles achter de stoelen herbergen  7inch LCD schermen, een DVD speler en een tafeltje.
De GL 63 Biturbo wordt in kleine hoeveelheden gemaakt voor een prijs van 368.000 euro. Zonder BTW, BPM, slurptaks en andere fijne Nederlandse belastingen.

Het dubbele turbo systeem van BRABUS gebruikt speciaal ontwikkelde inlaatbuizen en bypass kleppen voor de V8 motor. Voor een snellere respons zijn relatief kleine turbochargers gebruikt. Opmerkelijk is dat de ingenieurs een linksdraaiende turbo ontwikkeld hebben voor de rechter cilinderbank, waar de linker cilinders een normale rechtsdraaiende turbo gebruiken. Dit leidt tot een optimale gasaanname. Uiteraard gebruiken de turbo’s een flinke intercooler. Verder gebruikt de motor gesmede zuigers die de compressie iets verlagen. De mapping van de injectie en ontsteking zijn aangepast. Bij elkaar zorgen de maatregelen voor veel vermogen, maar ook een relatief schone motor (EURO IV). 

De auto haalt met deze 63 Biturbo motor 650 pk bij 6.200 toeren en 850 Nm tussen 3.000 en 5.500 toeren. Een koppel als de Tafelberg dus. Dat vermogen wordt naar de wielen gebracht door een aangepaste SPEEDSHIFT 7G-TRONIC automatische versnellingsbak en permanente vierwielaandrijving.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook