14/09/2015 By Redactie

BRABUS gaat los op de Mercedes G 500 4×4²

BRABUS G500 4x42De Mercedes G 500 4×4² is een speciale uitvoering van de G-klasse, aangepast aan de beste off-road prestaties. Maar niet speciaal genoeg. Brabus voert de twin-turbo V8 op tot 500 pk en 710 Nm. De topsnelheid wordt beperkt door de terreinbanden. Verder is de auto van binnen en buiten onder handen genomen.

Vanuit de fabriek produceert de vierliter V8 met dubbele turbo’s 422 pk. Dankzij een B40 – 500 PowerXtra performance kit komt daar 78 pk bij. Het koppel stijgt zelfs met 100 Nm. Beide zijn beschikbaar tussen 2.250 en 4.250 tpm, perfect aansluitend op de schakelmomenten van de automatische transmissie. Die trouwens ook te bedienen is via ergonomische Brabus aluminium schakelpeddels bij het stuurwiel.

BRABUS G500 4x42De honderdsprint verloopt in 6,9 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 210 km/h om te voorkomen dat de terreinbanden uit elkaar vallen.

Het geluid van de auto kan worden gecontroleerd door knoppen op het stuurwiel. Deze bedienen de uitlaat met vlinderkleppen. Deze ziet er ook van buiten goed uit dankzij de twee verchroomde eindstukken aan de zijkanten van het voertuig. Van buiten is de G-klasse voorzien van een nieuwe voorbumper en gepolijste beschermplaten. Op de motorkap vindt u een zogenaamde hood scoop, die net als de spatborden is gemaakt van clear-coat carbon fiber. Een extraatje zijn running boards met verlichting en een uitstaphulp die wordt geactiveerd door aan de deurkruk te trekken of de afstandbediening te gebruiken.

BRABUS G500 4x42Het interieur is schitterend uitgevoerd in het eigen Brabus leder met rode zomen. Een Alcantara hemelbekleding en carbon inleg zorgen voor extra luxe.

 

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook