16/09/2015 By Redactie

BRABUS 850 Biturbo 6.0 Coupé 4×4

BRABUS 850 6.0 BiturboNu de nieuwe Mercedes GLE Coupé er is, kunnen de tuners aan het werk. Brabus bouwde dan ook snel de 850 6.0 Biturbo Coupé 4×4. De cilinderinhoud van de V8 nam toe van de standaard 5461 cc naar 5912 cc door het uitboren van de cilinders en het installeren van overeenkomstige grotere gesmede zuigers. Daarnaast is een speciale krukas met een slag van 96 mm en langere gesmede zuigerstangen nodig. Verder zijn de cilinderkoppen geoptimaliseerd.

BRABUS 850 6.0 BiturboAndere fundamentele componenten van deze high performance motor de twee nieuwe turbo’s met grotere compressor units en gewijzigde uitlaatspruitstukken. Om de temperatuur van de inlaatlucht verder verlagen worden leidingen geïsoleerd met een Gold Heat Reflection mantel.

Dit alles levert een vermogen van 850 pk op en een maximumkoppel van 1.450 Nm. Hiermee lanceert de auto zich vanuit stilstand naar 100 km/h in slechts 3,8 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 320 km/h. Aërodynamische verbeteringen gemaakt van carbon en op maat gemaakte BRABUS wielen met 23 inch velgen geven de coupé SUV een exclusieve uitstraling.

BRABUS 850 6.0 BiturboOok deze Brabus gebruikt een roestvrijstalen uitlaatsysteem met elektronisch gecontroleerde vlinderkleppen. De chauffeur kiest tussen een diep V8 geluid in sportmodus en een subtielere toon in de modus ‘thuiskomen’.

Een andere Brabus vinding is de controlemodule voor de AIRMATIC luchtvering. Deze verlaagt de rijhoogte met ongeveer 35 millimeter. Dit geeft de 4×4 niet alleen een meer spannende uitstraling, maar bevordert ook de rijdynamiek door het verlagen van het zwaartepunt.

De BRABUS 850 Biturbo 6.0 4×4 Coupe kan worden besteld als een complete auto, maar Brabus kan ook uw GLE in fasen omzetten tot dit eindresultaat.

 

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook