BRABUS 550 ADVENTURE 4×4²

09/03/2017 By Redactie

BRABUS 550 ADVENTURE 4×4²

Brabus 550 Adventure 4x4Op basis van de Mercedes G 500 4×4² hebben de ingenieurs en ontwerpers van BRABUS een ‘overlander’ voertuig ontwikkeld met een vermogen van 550 pk. Hij heet de ADVENTURE, maar het zou best kunnen dat deze mastodont vaker te zien is op de boulevards in het Midden-Oosten of zoiets.

Desondanks is de 550 wel degelijk serieus ontworpen als 4×4. Om te beginnen is de basis de Mercedes G 500 4×4², die al een extreme bodemvrijheid heeft. Wat direct opvalt aan de voorzijde is de combinatie van de voorbumperbescherming, onderrijbeveiliging en lier. Gaas beschermt de zwart getinte BRABUS xenon koplampen en de richtingaanwijzers op de bumper. Daarnaast wordt het gezicht van de ADVENTURE gekenmerkt door een extra paneel onder de matzwarte grille met BRABUS logo. De scoop op de motorkap is gemaakt van mat carbon.

Brabus 550 Adventure 4x4Op de zwarte dakdrager is extra verlichting aangebracht. Aan de achterzijde zijn de twee hoeken van het dak voorzien van elektrisch verstelbare LED zoeklichten. De zwenkbare reservewieldrager met carbon deksel herbergt een wiel van dezelfde grootte als overige vier. Door de hoge instap is de ADVENTURE voorzien van elektrische instaplijsten.

De BRABUS carrosserieconversie bevat ook een opvallende achterbumper met geïntegreerde mist- en achteruitrijlampen.

Vering

Brabus 550 Adventure 4x4Om de ADVENTURE nog meer off-road kwaliteiten te geven ontwikkelde BRABUS een elektronisch verstelbare vering, die door de bestuurder met de BRABUS Touch Control Panel in de cockpit wordt bediend. Het ontwerp is voorzien van een expansievat op elke steun, wat resulteert in een 15 procent hoger volume aan dempervloeistof en daardoor enorme reserves, zelfs onder maximale belasting.

De ophanging heeft vier verschillende instellingen. Bestuurders kunnen schakelen tussen ‘Comfort’, ‘Sport’, ‘Off-Road’ en ‘Individual’ rijmodi.

Het BRABUS Touch Control Panel bedient ook de lier en de verlichtingsmodule op het dak

Motor

De twinturbo vierliter achtcilinder motor van de Mercedes G 500 4×4² heeft een vermogen van 422 pk. Dit is verhoogd naar 550 pk bij 5.600 tpm en een maximumkoppel van 800 Nm tussen 2.250 en 4.750 tpm. Daarvoor zorgen twee high-performance turbo’s met grotere behuizingen en versterkte lagers en een BRABUS Powerxtra controle-eenheid. De ADVENTURE sprint vanuit stilstand naar 100 km/h in slechts 6,7 seconden. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 210 km/h vanwege de banden.

Interieur

Brabus 550 Adventure 4x4Uiteraard is het voertuig uitgerust met een exclusief BRABUS fijn lederen interieur. Het bijzonder zacht en ademend Mastik leer was gecoördineerd met de lak. Voor contrast werd rode piping verwerkt op verschillende plaatsen, evenals aluminium onderdelen. Het BRABUS Touch Control Panel bevat een 4,3-inch scherm.

Het is mogelijk uw eigen G 500 geheel of in delen zo te laten ombouwen.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook