08/02/2010 By Redactie

BMW X5 vernieuwd

BMW presenteert de vernieuwde BMW X5. Met nieuwe designdetails, een nieuwe reeks efficiënte zes- en achtcilindermotoren en een standaard achttrapsautomaat kan de huidige marktleider in het SAV segment (32 procent marktaandeel over 2009) de toekomst met vertrouwen tegemoet zien. Bovendien worden de nieuwste innovaties uit de BMW 5 Serie nu ook leverbaar voor de BMW X5. Hiermee wordt het gebruik van zaken als on-board internet, verkeersbordenherkenning en parkeercamera’s met 360 graden zicht nu ook mogelijk in de BMW X5.

Nieuw krachtkwartet

Na wereldwijd meer dan 850.000 verkochte modellen, is de BMW X5 sinds zijn introductie in 1999 uitgegroeid tot waar succesnummer. Om een nieuw hoofdstuk aan dit succes toe te voegen, brengt BMW begin komende zomer de nieuwste generatie X5 op de markt. Dankzij diverse technische wijzigingen levert deze generatie tot wel 14 procent meer kracht en 10 procent minder verbruik. Een reeks volledig nieuwe motoren en de toepassing van de nieuwe achttrapsautomaat uit de BMW 5 Serie maken dit mogelijk. Toonbeeld van efficiency is de nieuwe BMW X5 xDrive40d. Deze volgt de 35d op en levert met 225 kW (306 pk) wel 7 procent meer vermogen. Hiermee weet deze variant tegelijkertijd een verbruik te realiseren wat met 7,5 liter per 100 kilometer zo’n 10 procent lager ligt. De andere diesel, de BMW X5 xDrive30d, levert met 180 kW (245 pk) en 540 Nm ook meer vermogen (ruim 4%) bij een lager verbruik (7,4 liter per 100 kilometer). Bij de benzinemotoren is tevens een grote efficiencyslag gemaakt. De nieuwe 35i TwinPower Turbo benzinemotor levert met 225 kW (306 pk) en 400 Nm 12,5 procent meer vermogen bij een afgenomen verbruik van 10,1 liter per 100 kilometer. Topmodel is de BMW X5 xDrive50i, een TwinPower Turbo V8 met ruim 14 procent meer vermogen (300 kW (407 pk) en een koppel van 600 Nm). Deze krachtbron verbruikt 12,7 liter per 100 kilometer. Hiermee biedt de BMW X5 de beste efficiency en dynamiek in zijn segment. 

Van luchtinlaat tot achterbumper
Bij elke BMW volgt vorm de functie, zo ook bij de BMW X5. Grotere luchtinlaten aan de voorzijde en een nieuwe achterbumper, met een andere afwerking rond de uitlaten benadrukken dat de auto niet alleen dynamischer maar ook efficiënter is geworden. Verder zijn er meer carrosseriedelen voortaan in de carrosseriekleur gespoten. De koplampen zijn daarnaast voorzien van de voor BMW zo kenmerkende ‘coronaringen’ die voortaan uit LED-verlichting bestaan. Ook de achterlichten zijn nu verfraaid met deze techniek, waardoor de auto nu ook van achter in het donker als BMW herkenbaar is. 

Innovaties

De slimme en desgewenst sportieve Steptronic achttrapsautomaat behoort nu tot de standaarduitrusting van de BMW X5, net als de nieuwste generatie iDrive. Verder is de optielijst uitgebreid met onder meer Lane Change Warning (dode-hoekwaarschuwing), Lane Departure Warning (spoorassistent) en Speed Limit Info, dat de bestuurder attendeert op de plaatselijk geldende maximumsnelheid. Innovaties die ook de onlangs gepresenteerde nieuwe BMW 5 Serie sieren. 

BMW ConnectedDrive

Een bijzondere vermelding bij de innovaties op de vernieuwde BMW X5 verdient ConnectedDrive. Dit online netwerk functioneert als een persoonlijke assistent die de bestuurder in verbinding brengt met zijn omgeving door middel van internettoegang en verbinding met de dealer die op afstand technische service kan verlenen. Zo wordt het comfort voor de inzittenden van de BMW X5 nog verder verhoogd.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook