16/04/2009 By Redactie

BMW X5 M en X6 M

Voor het heerst in de geschiedenis heeft BMW besloten het M label op een terreinwagen te plakken. De BMW X5 M en BMW X6 M worden aangedreven door een nieuw ontwikkelde M TwinPower Turbo met Twin Scroll Twin Turbo Technologie. Deze maakt 555 pk en een acceleratie van 0 naar 100 km/h in 4,7 seconden mogelijk. Volgens BMW behoren de auto’s daarmee tot de snelsten in hun klasse, terwijl ook de rijdynamiek op een uitzonderlijk hoog peil ligt.

Dat komt onder meer door de toepassing van Dynamic Performance Control. Deze technologie is voor het eerst gebruikt in de BMW X6 en zorgt voor een subliem weggedrag. De aandrijfkrachten worden trapsloos verdeeld tussen de twee achterwielen, wat de lichtvoetigheid en spoorvastheid ten goede komt. Samen met het xDrive aandrijfsystem zorgt Dynamic Performance Control voor hogere bochtsnelheden en meer tractie bij het accelereren – onafhankelijk van de ondergrond.

Natuurlijk gaat M niet alleen over techniek. De BMW X5 M en X6 M zijn voorzien van een brutaal front met grote luchtinlaten. Het hele voertuig is in één kleur gespoten. In de nieuwe achterbumper zijn de bekende dubbele uitlaatstukken opgenomen. En tot slot prijkt op de achterkant het kleurrijke M logo. UPDATE: de prijs voor de X5 M in Nederland bedraagt 151.000 euro, de X6 M kost 155.000 euro.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook