BMW X3 problemen

08/01/2019 By Redactie

BMW X3 problemen

De BMW X3 is de 2de BMW in de x series die is uitgekomen door dezelfde ontwerper als de X5 (Chris Bangle). Het model is compacter als de M5 en heeft ook alle functies die de M5 heeft.

De XDrive werd ook gebruikt in een nieuwe SUV van BMW: de X3. Dit kleine broertje van de X5 kwam uit in 2004 en was de zoveelste rivaal van de Freelancer. De X3 gebruikt veel techniek uit de befaamde 3-serie sedan en biedt een reed motorpalet: 2,0-, 2,5- en 3,0-liter benzinemotoren van respectievelijk 150, 190 en 228 pk en een 2,0-liter diesel van 150 pk. Maar dit model werd minder enthousiast ontvangen dan zijn grotere merk genoot de X5. er was kritiek op zijn rijkwaliteiten en zijn interieur. Recentere versies hebben geprobeerd deze problemen te verhelpen en in 2007 kwam er een nieuwe X5 uit. Lees hier meer over de BMW X5 problemen.

De meest voorkomende problemen van de BMW x3

Wat er regelmatig gebeurt is dat de thermostaat vaak ermee stopt en dat de waterpomp van de BMW X3 het niet altijd even goed doet dus houd regelmatig in de gaten dat de motor niet te heet wordt of dat fan heel veel lawaai aan het maken is.
De gevolgen van een te heette motor (verhitte motor) is dat de kans op motorschade groter wordt.
Wat u hiervoor zou kunnen doen is om de airco uit te zetten (als u die aanheeft) uw airco werkt  via een compressor die via de motor werkt, dus hij laat de motor harder werken.
U zou ook de verwarming van de auto volop kunnen laten draaien, als u dat doet dan wordt in de verwarming de warmte afgevoerd van de motor door de ventilator in de verwarming.

 

 

 

 

 

Mensen die diesel hebben met de X3 (de diesels) die kunnen het beste lange afstanden afleggen omdat roetfilters van de X3. heel snel vollopen met de korte afstanden en dan gaan ze uiteindelijk kapot en moeten ze vervangen worden of gereinigd. Het beste om dit te voorkomen is om de roetfilters om de 4 maanden te reinigen dan weet u zeker dat u hiervoor geen problemen mee zal ervaren.

Een heel voorkomend probleem is de automatische versnellingsbak, volgens het bedrijf BMW zou je de olie niet hoeven te verversen maar het is toch heel handig om de olie te verversen. Ook is het handig om te kijken of de bij de BMW gemonteerde alarm de code werkt omdat daar op het begin af en toe moeilijkheden zijn.

 

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook