13/07/2013 By Redactie

BMW Concept Active Tourer Outdoor

BMW active tourer outdoorBMW toonde een nieuw concept, de Concept Active Tourer Outdoor, op een belangrijke outdoor beurs in Friedrichshafen. Outdoor en eco gaan tegenwoordig samen dankzij de plug-in hybride techniek. In de BMW Concept Active Tourer vormt de combinatie van verbrandings- en elektromotor een intelligent hybridesysteem. De 1,5-liter benzinemotor bezit de genen van de meervoudig onderscheiden BMW TwinPower Turbo 6-cilinder-in-lijn benzinemotor. De door BMW zelf ontwikkelde elektrosynchroonmotor kan de auto indien gewenst ook alleen aandrijven. De plug-in hybride-aandrijving levert een systeemvermogen van 140 kW (190 pk) – een prima basis voor sportieve rijprestaties bij uiterst gunstige verbruiks- en emissiewaarden. De acceleratie vanuit stilstand naar 100 km/h is in de BMW Concept Active Tourer in minder dan acht seconden achter de rug, de topsnelheid komt uit op circa 200 km/h – daarbij bedraagt het gemiddeld verbruik minder dan 2,5 l/100 km bij een CO2-emissie van minder dan 60 g/km.

BMW active tourer outdoorDe outdoor link wordt vooral gevormd door het dragersysteem voor twee fietsen. De drager is niet buitenaan de auto gemonteerd, maar binnenin. Hierdoor blijven  de fietsen volgens BMW schoon en droog. Maar, uh, als ze nu al nat en vies zijn na een mountain bike rit? Nu ja, ze zijn in elk geval beter beschermd tegen diefstal en beschadiging. Uiteraard klapt het hele dragersysteem weg als je geen fiets te vervoeren hebt.

Om uit het bos te komen kan de BMW Concept Active Tourer met volledig opgeladen accu over een afstand van meer dan 30 km puur elektrisch rijden. En omdat de lithium-ion accu eenvoudig via elk 220-volt stopcontact kan worden opgeladen, kunnen de meeste dagelijkse trajecten lokaal emissievrij elektrisch worden afgelegd.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook