24/01/2016 By Redactie

Audi e-tron Quattro in Brussel?

Audi e-tron Quattro / Q6Audi is druk bezig met het bouwen van een volledig elektrische SUV. Momenteel staat het model bekend onder de naam e-tron Quattro. Insiders geloven dat het de nieuwe Q6 wordt, een elektrisch aangedreven SUV tussen de Q5 en Q7 in.

Berichten geven nu aan dat de serieproductie van zo’n model kan plaatsvinden in Brussel, niet later dan 2018. Op dit moment wordt in de Belgische hoofdstad de Audi A1 geproduceerd. Die productielijn zou naar Martorell in Spanje gaan. De Audi Q3, die nu in Spanje wordt gemaakt, gaat dan weer naar Hongarije. Deze stoelendans is natuurlijk bedoeld ter verhoging van de efficiency en samenwerking met bestaande Volkswagen fabrieken.

Een elektrische SUV zou beschikken over drie elektromotoren. Een voor de vooras en twee voor de achteras. Audi zou ook haar eigen accupakketten produceren. De bedoeling is dat de auto een autonomie van 500 kilometer krijgt.

Dat is niet mis gezien het systeemvermogen van 435 pk. Daarmee is de volledig elektrische SUV bijzonder vlot te noemen. Van 0 naar 100 km/h kost slechts 4,6 seconden en dat is een tijd voor een echte sportwagen.

Mogelijk wil Audi haast maken met de e-Tron Quattro / Q6 om concurrentie in de vorm van de Tesla Model X voor te zijn. Die elektrische SUV lijkt echter al dit jaar, 2016, in Europa te koop te zijn.

Onderdelen (o.a. Jeep)

Autodoc.nl

Auto interieur reiniging

Onderdelenlijn voor gebruikte, tweedehands, revisie en nieuwe auto-onderdelen

www.topautoonderdelen.nl

Facebook